Meteoroloji’den 36 il için kar ve karla karışık yağmur uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın sabah saatlerinden itibaren kar ve karla karışık yağmurun etkili olacağı illeri açıkladı. 36 ilde etkili olması beklenen yağışlara ek olarak vatandaşların buzlanma ve don olayına karşın da dikkatli olması gerekiyor.

Meteoroloji’den 36 il için kar ve karla karışık yağmur uyarısı

MGM, resmi web sitesi üzerinden yayımladığı tahminlere göre yağışların etkili olacağı bölgeleri tek tek sıraladı. Haritalı tahminini de paylaşan Meteoroloji çığ tehlikesi olan bölgeleri de açıkladı.

Kışın resmen şubat ayında yeniden başladığı bu günlerde sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyrediyor. Bu hafta pek çok ilde sıcaklıklar sert bir şekilde düşerken, yağışların etkili olacağı bölgelere ilişkin şu açıklama yapıldı:

“Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Çanakkale’nin iç kesimleri, Afyonkarahisar, Kütahya, Kahramanmaraş, Osmaniye, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kastamonu kıyıları, Sinop, Samsun, Nevşehir, Niğde ve Kayseri çevreleri ile Malatya'nın güney, Adıyaman'ın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır”

Meteoroloji’den 36 il için kar ve karla karışık yağmur uyarısı

Yağışların Sinop, Samsun, Kayseri, Niğde ve Nevşehir’de etkili olacağı ifade edildi. Yağışların zaman zaman tipi şeklinde görülebileceğini aktaran Meteoroloji çığ tehlikesi, buzlanma ve don olayına karşın da vatandaşları uyardı. Yayımlanan haritada yağışların etkili olacağı bölgeler de net bir şekilde işaretlendi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER