Meteoroloji'den 3 il için sarı kodlu uyarı geldi!

Toplamda 3 il için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre toplamda 3 ilde sağanak yapış beklendiği ifade edildi.

Meteoroloji'den 3 il için sarı kodlu uyarı geldi!

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklama ile birlikte sağanak yağış beklenmesi nedeni ile sarı kodlu uyarı verildiği ifade edildi. Bu çerçevede uyarı verilen illerde kişilerin dikkat etmesi gerekenlerden bahsedildi.

METEOROLOJİ'DEN 3 İL İÇİN SARI KODLU UYARI!

Konu hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar şu şekildeydi;

Meteoroloji'den 3 il için sarı kodlu uyarı geldi!

Hatay'ın Batı ilçeleri, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın Andırın ve Türkoğlu ilçelerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

“Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Hatay'ın batı ilçeleri, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın Andırın ve Türkoğlu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

4 OCAK'TA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda uyarının yanı sıra hava durum raporu hakkında şu ifadelere yer verildi;

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz (Ordu hariç), Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ile Yozgat, Sivas, Artvin, Rize, Bayburt ve Gümüşhane çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, bu gece saatlerinden itibaren Hatay'ın batı ilçeleri, Osmaniye çevreleri, Kahramanmaraş'ın Andırın ve Türkoğlu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:Önemli bir değişiklik beklenmiyor, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR:Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bu kapsamda özellikle de uyarının verildiği il ve ilçelerde kişilerin dikkat etmesi gerekenler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

SONRAKİ HABER