Meteoroloji'den 15 il için kritik uyarı geldi! Sağanak ve çığ tehlikesine karşı dikkat

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalara göre Türkiye genelinde beklenen sağanak yağışlara karşı 15 ilde kritik uyarılara yer verildi.

Meteoroloji'den 15 il için kritik uyarı geldi! Sağanak ve çığ tehlikesine karşı dikkat

Olumsuz hava şartlarına karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalara göre toplamda 15 ilde sağanak yağışın beklendiği ifade edildi. Bu çerçevede hem gök gürültülü sağanak yağışın hem de çığ tehlikesinin bulunduğu belirtilerek dikkat edilmesi gerekenler hakkında merak edilenlere yanıt verildi.

METEOROLOJİ 15 İL İÇİN KRİTİK UYARIYI YAPTI!

Konu hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar şu şekilde verildi;

Doğu Kesimlerde Çığ Tehlikesine Dikkat!

Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Mersin'in Batısında Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra Mersin'in batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji'den 15 il için kritik uyarı geldi! Sağanak ve çığ tehlikesine karşı dikkat

TÜRKİYE GENELİ HAVA NASIL OLACAK?

Tüm bu merak edilenlerin ardından Türkiye genlinde havanın nasıl olacağı hakkında merak edilenler hakkında ise “Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Ege (Manisa haric), Akdeniz, İç Anadolu (Çankırı, Sivas ve Kırıkkale haric), Güneydoğu Anadolu (Mardin ve Siirt haric) ile Çorum, Tokat, Tunceli, Bingöl, Muş, Elazığ ve Malatya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya'nın doğusu ve Mersin'in batı ilçerinde kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.” şeklinde ifadelere yer verildi.

SONRAKİ HABER