Meteoroloji'den 12 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son duyuru ile birlikte toplamda 12 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verildiği ifade edildi. Dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Meteoroloji'den 12 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi!

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son duyuru ile birlikte toplamda 12 ilde beklenen yağış nedeni ile sarı ve turuncu kodlu uyarının yapıldığı belirtildi. Kar yağışı nedeni ile bazı yolların kapalı olabileceği ifade edilirken dikkat edilmesi gerekenler hakkında ifadelere yer verildi.

METEOROLOJİ'DEN 12 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI YAPILDI!

MGM tarafından yapılan açıklamalara göre toplamda 12 il için yapılan uyarılar şu şekilde verildi;

Meteoroloji'den 12 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi!

Doğu Kesimlerde Çığ Tehlikesine Dikkat!

Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Anadolu’nun Kuzeydoğusunda Yoğun Kar Yağışları Bekleniyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Bayburt çevreleri, Erzurum ve Kars illerinin kuzeyinde kuvvetli (10-20 cm), Ardahan’da yoğun (20-50 cm) kar yağışı bekleniyor. Bölgede rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli ve yoğun kar yağışla birlikte ulaşımda aksamalar, yükseklerde buzlanma ve don, tipi, eğimli ve kar örtüsünün yüksek olduğu bölgelerde çığ, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rize ve Artvin Kuzeyinde Kuvvetli Yağmur, Yükseklerinde Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden sonra doğu ilçeleri ağırlıklı olmak üzere Rize ile Artvin’in kuzeyinde çok kuvvetli yağmur ve sağanak (51-75kg/m2), 700 m rakım üzeri yükseklerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı (20-60 cm) bekleniyor. Rüzgarın da batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli ve yoğun yağışlarla birlikte ulaşımda aksamalar, yükseklerde buzlanma ve don, tipi, eğimli ve kar örtüsünün yüksek olduğu bölgelerde çığ, sel, heyelan, su baskını ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Denizlerimizde (Karadeniz) Fırtına Bekleniyor!

Batı Karadeniz'in doğusunda (Kastamonu-Samsun arası) rüzgarın, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Salı günü (06.02.2024) sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Doğu Karadeniz'in kuzeyinde rüzgarın, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Salı günü (06.02.2024) öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Meteoroloji'den 12 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi! - Resim : 2

Bu çerçevede uyarının verildiği illerde kişilerin dikkat etmesi gereken konular üzerinden yağışlara karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

SONRAKİ HABER