Meteoroloji'den 10 il için sarı kodlu uyarı geldi! Kar ve ya sağanak yağış bekleniyor

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda toplamda 10 il için kar ve sağanak yağışa karşı dikkat edilmesi gerekenler açıklandı.

Meteoroloji'den 10 il için sarı kodlu uyarı geldi! Kar ve ya sağanak yağış bekleniyor

20 Mart için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre beklenen kar ve sağanak yağış hakkında dikkat edilmesi gerekenler duyuruldu. Bu çerçevede verilen sarı kodlu uyarılara göre kar ve sağanak yağışın beklendiği belirtildi.

METEOROLOJİ'DEN 9 İL İÇİN SARI KODLU UYARI VERİLDİ!

Konu ile ilgili yapılan açıklamalara göre dikkat edilmesi gerekenler resmi internet sitelerinde şu şekilde verildi;

Meteoroloji'den 10 il için sarı kodlu uyarı geldi! Kar ve ya sağanak yağış bekleniyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Doğusunda Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Batman'ın kuzeyi, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi ile Siirt ve Şırnak'ın batısında yerel kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Kesimlerde Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

20.03.2024 Çarşamba günü gece ve sabah saatlerinde etkili olması beklenen yağışların Hakkari, Bitlis, Muş ve Ağrı ile Van'ın kuzey, Siirt ve Şırnak'ın doğu kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli kar yağışıyla birlikte ulaşımda aksamalar, yükseklerde buzlanma ve don, kuvvetli rüzgar ve tipi, eğimli ve kar örtüsünün yüksek olduğu bölgelerde çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Hatay'da Beklenen Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Hatay'da beklenen aralıklı ve yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların bugün (19.03.2024 Salı) güney kesimleri, yarın (20.03.2024 Çarşamba) tüm kıyı kesimini etkisi altına alarak Perşembe günü sabah saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İç ve Batı Bölgelerde Zirai Don Tehlikesine Dikkat!

Ülkemizin iç ve batı bölgelerinde bu gece (Salı) saatlerinden itibaren sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak; Çarşamba (20.03.2024) sabah saatlerinde İç Anadolu’nun doğusu ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde hafif, Perşembe günü (21.03.2024) İç Ege, Marmara’nın güneyi, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde hafif, yüksek kesimlerinde orta kuvvette, Cuma günü (22.03.2024) İç Ege ve İç Anadolu Bölgelerinde orta kuvvette, Orta ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde hafif, Cumartesi günü (23.03.2024) İç Ege ve İç Anadolu ile Doğu Anadolu’nun batısında orta kuvvette yer yer kuvvetli zirai don hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerde bulunan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji'den 10 il için sarı kodlu uyarı geldi! Kar ve ya sağanak yağış bekleniyor - Resim : 2

Konu ile ilgili yapılan açıklamalar çerçevesinde vatandaşlar için dikkat edilmesi gerekenler yukarıda olduğu gibi belirtildi.

SONRAKİ HABER