Meteoroloji uzmanları uyardı! O illerde şiddetli fırtına ve yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklama ile birlikte Türkiye'nin belirli illerinde şiddetli fırtına ve sağanak yağışın beklendiği ifade edildi.

Meteoroloji uzmanları uyardı! O illerde şiddetli fırtına ve yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 17 Aralık için yayımlanan son bilgilendirmelere göre belirli bölgelerde sağanak yağış ve kuvvetli fırtına beklendiği öğrenildi. Bu kapsamda vatandaşların görülecek olan sağanak yağışlara karşı dikkatli olması gerektiği, hangi illerde yağışların daha fazla etkili olacağı konusunda merak edilenler arttı.

O İLLER İÇİN SARI KODLU UYARI GELDİ!

Konuya ilişkin merak edilenlerin artmasının ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmelerde vatandaşların dikkatli olması gerektiği iller başlıca şu şekilde duyuruldu;

Meteoroloji uzmanları uyardı! O illerde şiddetli fırtına ve yağış bekleniyor

Verilen sarı kodlu uyarıya göre belirli sağanak ve doğal afetlere karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği konusuna değinildi.

Denizlerimizde(Doğu Akdeniz) Fırtına Bekleniyor!

"Doğu Akdeniz'de rüzgarın yarın (Pazar) akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Pazartesi günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklenmektedir."

Doğu Karadeniz'de Kuvvetli Yağmur, Yükseklerinde Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor!

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra Giresun'un doğusu, Trabzon'un batı ve doğu ilçeleri ile Rize ve Artvin'de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) sağanak yağış bekleniyor. Yağışların 300-400 m üzeri yüksek kesimlerde yoğun (20 cm üzeri) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte ulaşımda aksamalar, su baskını, heyelan, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Meteoroloji uzmanları uyardı! O illerde şiddetli fırtına ve yağış bekleniyor - Resim : 2

Denizlerimizde (Batı Karadeniz ve Marmara) Fırtına Bekleniyor!

"Batı Karadeniz'de rüzgarın yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, aynı gün akşam saatlerinde doğusunda, Pazar günü (17.12.2023) sabah saatlerinde batısında etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Marmara'da rüzgarın bugün (Cuma) akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8, yer yer 9 kuvvetinde (50-75 km/saat, yer yer 90 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Pazar günü (17.12.2023) öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir."

Konu hakkında verilen bilgilerde sağanak yağışın hangi saatler arasında etkili olacağı ve ne zaman sona ereceği gibi bilgilerde bulunuldu.

SONRAKİ HABER