Meteoroloji uzmanları felaketi duyurdu! 400 bin yıllık rekor o tarihte kırılacak sıcaklıklar 50 dereceyi görecek

Dünyada küresel ısınmanın etkisi ile hava sıcaklıkları rekor derecede artış gösterdi. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte yetkililer alarm verirken Meteoroloji uzmanlarından son dakika uyarısı geldi. 400 yıllık sıcaklık rekorunun kırılacağı açıklandı

Meteoroloji uzmanları felaketi duyurdu! 400 bin yıllık rekor o tarihte kırılacak sıcaklıklar 50 dereceyi görecek

Meteoroloji uzmanları felaketi duyurdu! 400 bin yıllık rekor o tarihte kırılacak sıcaklıklar 50 dereceyi görecek - Türkiye'nin yanı sıra dünya ülkelerinde de rekor derecede sıcaklık artışları yaşanıyor. Hava sıcaklıklarının tarihin en yüksek seviyesine ulaşması ile birlikte uzmanlar da harekete geçti.

Hava sıcaklıklarının arttığı dönemde çeşitli uyarılara yer verilirken yetkililer de harekete geçti. Meteoroloji uzmanları 400 bin yıllık rekorun kırılacağını açıklayarak alarm verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayımlanan haftalık hava tahmin raporu da hava sıcaklıklarının rekor seviyeye çıkacağını gösterirken raporda sıcaklıkların yurt genelinde mevsim normalleri üstünde devam etmesi beklendiği kaydedildi. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, 400 bin yılın sıcaklık rekorunun kırılması beklendiğini söylerken bir de tarih verdi.

25 TEMMUZ TARİHİNDE REKOR KIRILACAK

Dünya ülkeleri genelinde etkili olan sıcak hava dalgasının önümüzdeki günlerde etkisini daha da arttırması beklenirken Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Şen, "Türkiye'de de sıcaklıklar yükseldi. Antalya'da 46 derece. Geçtiğimiz haftaki sıcaklık 43 dereceydi. Busıcak hava dalgası Pazartesi günü biraz normale dönüyor. Salı günü ise öğleden sonra şimdiye kadar gördüğümüz iki sıcak hava dalgasından daha sıcak hava dalgası gelecek. Salı, Çarşamba ve Perşembe günü özellikle Marmara ve Ege Bölgesi'nde etkili olacak.'' dedi.

meteoroloji-uzmanlari-felaketi-duyurdu-400-bin-yillik-rekor-o-tarihte-kirilacak-sicakliklar-50-dereceyi-gorecek.jpg

Söz konusu sıcak hava dalgasıyla 400 bin yıllık en yüksek sıcaklık rekorunun da kırılacağını ifade eden Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Şen, ''İstanbul'da en yüksek sıcaklık rekoru 40.1 derece, onu da geçecek gibi. Bayağı kuvvetli bir dalga gelecek. Avrupa sıcak hava dalgasından kurtulurken o dalga bize geliyor. 400 bin yıllık ölçüm, hava zerreciklerinin katmanlarından tespit ediliyor. Hata payı da çok fazla değildir." bilgisine yer verdi.

'ÇARŞAMBA GÜNÜ ÇOK AŞIRI BİR SICAK GELİYOR'

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Şen, 400 bin yıla bakıldığında bulunduğu değerlendirmede ''2016 yılı en sıcak birinci yıldı, 2020 yılı en sıcak üçüncü yıldı, ve 2022 yılı da Avrupa'da en sıcak birinci yıldı. Bu sene büyük ihtimalle 400 bin yılın en sıcak yılı olacak gibi görünüyor.Çarşamba günü çok aşırı bir sıcak geliyor, bu güne dikkat etmemiz gerekiyor. Türkiye'de son yılların en yüksek sıcaklık rekoru kırılabilir.'' ifadelerine yer verdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER