Meteoroloji uzmanı çok net söyledi: Haftaya başkente kar yağacak mı?

Türkiye artık ekim ayının ortalarından itibaren sonbaharı ciddi bir şekilde hissetmeye başlıyor. Aktarılan son habere göre Meteoroloji’den 10 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Peki, Ankara’ya kar yağacak mı, ne zaman yağar? Uzmanından açıklama geldi.

Meteoroloji uzmanı çok net söyledi: Haftaya başkente kar yağacak mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü konu ile ilgili yaptığı açıklamasında bugün öğle saatlerinden itibaren Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde sağanak yağışın etkili olacağını Rize çevreleri ve Artvin’in kıyı kesimleri için de yağışların akşam saatlerinde başlayacağı aktarıldı.

Vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirini alması gerektiği ifade edildi. Meteoroloji’nin sarı kod ile Artvin, Giresun, Kastamonu, Ordu, Rize, Sinop, Trabzon, Zonguldak, Bartın ve Düzce illerini uyardığı görüldü.

KAR YAĞACAK MI?

Havaların soğuması ile birlikte hemen hemen herkesin merak ettiği konuların başında kar yağışı geliyor. Konuya ilişkin CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yaptığı açıklamasında sıcaklıkların azalacağını ve yağışların görüleceği yerleri tek tek sıraladı.

Öte yandan kar yağışına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şen, İstanbul ve Ankara’ya önümüzdeki hafta kar yağmayacağını çünkü sıcaklıkların yüksek olduğunu belirtti.

"ANKARA'DA SICAKLIKKAR 15-16 DERECEYE VE ALTINA DÜŞER"

Şen, kar yağışına ilişkin yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Bugün İstanbul'da yağmur yok 20 C. Ankara 21, İzmir 28, Antalya 28 C. Önümüzdeki hafta sonuna doğru İstanbul Ankara'da sıcaklıklar 15-16 dereceye ve altına düşer. İzmir de 20 derecelere düşer. İstanbul Ankara'ya kar yağmaz. Ama soğuk sobaları yaktırır”

Şen’in yaptığı açıklamasına göre Başkent Ankara’da sıcaklıklar düşse bile kar yağışı beklenmiyor. Önümüzdeki hafta Ankara’da hafta sıcaklığı gündüz 13 gece ise 2 dereceye kadar düşecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER