Meteoroloji tek tek açıkladı! O illerde sarı ve turuncu kodlu sağanak uyarısı verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklama ile birlikte bugün Türkiye genelinde beklenen sağanak yağışlara karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

Meteoroloji tek tek açıkladı! O illerde sarı ve turuncu kodlu sağanak uyarısı verildi

Yılın son günlerine geldiğimiz bu zamanda havalar da günden güne soğumaya başladı. Özellikle bu hafta sonu havaların oldukça soğuyacağı ve bazı illerde kar yağışının görülebileceği konusunda uyarılar peş peşe verilmeye başlandı. Durum bu şekilde iken bugün de Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklama ile birlikte bazı illerde beklenen sağanak nedeni ile sarı ve turuncu kodlu uyarının verildiği ifade edildi.

METEOROLOJİ'DEN SARI VE TURUNCU KODLU SAĞANAK UYARISI!

Konu hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarıların verildiği iller ve yapılan uyarılar şu şekildeydi;

Meteoroloji tek tek açıkladı! O illerde sarı ve turuncu kodlu sağanak uyarısı verildi

Denizlerimizde (Kuzey Ege) Fırtına Bekleniyor!

"Kuzey Ege’nin kuzeyinde rüzgarın yarın (Cuma) öğle saatlerinden itibaren kuzeyinde Cumartesi günü (16.12.2023) sabah saatlerinden itibaren genelinde kuzey ve kuzeydoğudan 7 ila 9, yer yer 10 kuvvetinde (75-90 km/saat, yer yer 105 km/saat) tam fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Pazar günü (17.12.2023) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir."

Marmara ve Kuzey Ege'de Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Bu gece saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli, 15.12.2023 Cuma sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale, Cuma öğleden sonra Balıkesir ve Bursa çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Kırklareli'nin kuzeyi, Çanakkale'nin güneyi ve Edremit Körfezi'nde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) yağış bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak, Cumartesi sabah saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevreleri ve Tekirdağ'ın iç kesimleri, öğle saatlerinden itibaren Çanakkale'nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek kuvvetli yağışların Cumartesi gece saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, ani rüzgar ve kısa süreli fırtına ile kar yağışı alması beklenen yerlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yapılan bu açıklamalar çerçevesinde yurdun Marmara ve Ege bölgesinde yaşayan vatandaşların bugün sabah saatlerinden itibaren beklenen sağanak yağış ve fırtınaya karşı dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

SONRAKİ HABER