Meteoroloji sarı kodla uyardı! Kuvvetli sağanak ve don tehlikesine karşı dikkat

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuru ile birlikte Türkiye genelinde belirli bölgelerde sağanak yağış beklendiği açıklandı.

Meteoroloji sarı kodla uyardı! Kuvvetli sağanak ve don tehlikesine karşı dikkat

Yurt genelinde hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte bazı illerde kar yağışı da hakim olmaya başladı. Kuvvetli yağışların etkisini göstermesinin ardından ise 9 Mart için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durum raporu yayımlandı. Bu rapora göre belirli bölgelerde kuvvetli yağışlara karşı dikkatli olunması gerektiğinin altı çizildi.

METEOROLOJİ'DEN YURT GENELİNDE SARI KODLU UYARI!

9 Mart tarihi için yayımlanan harita ile birlikte dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde verildi;

Meteoroloji sarı kodla uyardı! Kuvvetli sağanak ve don tehlikesine karşı dikkat

Doğu Akdeniz'de Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmeler ve meteoroloji radarı verilerine göre; Doğu Akdeniz'de halen devam eden gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Cumartesi) sabah saatlerine kadar Osmaniye il geneli ile Adana'nın doğu, Hatay'ın kıyı ve Kahramanmaraş'ın güneybatı ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İç ve Batı Bölgelerde Zirai Don Tehlikesine Dikkat!

Ülkemizin iç ve batı bölgelerinde hafta sonunda sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak; Cumartesiyi Pazara bağlayan gece, Marmara’nın güneyi (Çanakkale’nin iç kesimleri, Balıkesir ), ile İç Ege’de (Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak) hafif şiddette, Pazar ve Pazartesi günleri İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde hafif yer yer orta şiddette, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde orta şiddette yer yer kuvvetli don hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Kesimlerde Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun güneydoğu kesimlerinde görülecek yağışların, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren Diyarbakır ve Bingöl çevreleri ile Mardin'in batı, Batman'ın kuzey, Adıyaman, Elazığ ve Şanlıurfa’nın doğusunda yerel kuvvetli olması bekleniyor. Genel olarak yağmur ve sağanak, zamanla sıcaklıkların düşmesiyle 1000 m üzeri rakımlı kesimli yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen kuvvetli yağışların sebep olabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve kar yağışı beklenen yerlerde tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Kesimlerde Beklenen Çığ Tehlikesine Dikkat!

Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimlerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji sarı kodla uyardı! Kuvvetli sağanak ve don tehlikesine karşı dikkat - Resim : 2

Uyarının yapıldığı bölgelerde vatandaşların beklenen olumsuz hava durumlarına karşı dikkatli olması gerektiği belirtildi.

SONRAKİ HABER