Meteoroloji sarı kod geçti! Sağanak yağışlar geri dönüyor ama hem ıslatacak hem kavuracak

MGM tarafından yapılan hava durumu değerlendirmeleri yakından takip ediliyor. Hava durumu değerlendirmeleri güncellenirken bu kez sağanak yağış alarmı verildi. Temmuz ayında yapılan sağanak yağış uyarısı ise vatandaşları şaşırttı.

Meteoroloji sarı kod geçti! Sağanak yağışlar geri dönüyor ama hem ıslatacak hem kavuracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) hava durumu verilerini günlük olarak 81 il için yayımlıyor. MGM tarafından yayımlanan hava durumu verileri yakından takip edilirken çeşitli uyarılar da veriliyor. Son olarak ülkemiz genelinde ülkemiz genelinde yüksek hava sıcaklıkları için uyarı verilirken bu kez uyarılar sağanak yağış yönünde yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sıcaklık haritasını güncelledi. Sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyrederken peş peşe uyarılar geldi.

MGM SARI KOD GEÇEREK SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI VERDİ

Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan için sarı kodlu alarm veren MGM, 3 Temmuz tarihinde Trakya’dan giriş yapacak olan sağanak için İstanbulluları uyardı. MGM tarafından yapılan son tahminlere göre ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin edildi.

Meteoroloji sarı kod geçti! Sağanak yağışlar geri dönüyor ama hem ıslatacak hem kavuracak

Öte yandan yağışların Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ordu, Giresun çevreleri ile Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiği ifade edildi. Sıcaklıkların batı bölgelerde mevsim normallerinin 3 - 6 derece üzerinde, diğer yerlerde normalleri civarında seyretmesi beklenirken yağışların, yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise “Yarın Trakya’dan yağış giriş yapıyor. Perşembe İstanbul dahil Marmara ve Ege’ye yağmur geliyor. İstanbul uzun aradan sonra perşembe yağmur alacak. Perşembe Çanakkale, Balıkesir, İzmir’de de yağmur var. Sıcaklık ortalama üzerinde” değerlendirmesinde bulundu.

SONRAKİ HABER