Meteoroloji peş peşe uyarılarını sıraladı evlerinizden çıkmayın! Turuncu kodlu uyarı geçildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar kapsamında bazı illerde turuncu kodlu uyarılar verildiği bildirilirken hava sıcaklıklarının da 5 dereceye kadar düşeceği bildirildi. Bu çerçevede önemli uyarılara yer verilirken 5 ilde de okulların tatil olması ile birlikte evlerden çıkılmaması gerektiği kaydedildi.

Meteoroloji peş peşe uyarılarını sıraladı evlerinizden çıkmayın! Turuncu kodlu uyarı geçildi

Türkiye'de beklenen sağanak yağışlar yurt genelinde etkili olmaya başladı. Yurt genelinde etkili olan sağanaklar en çok da Antalya'yı etkiledi. Antalya'da etkili olan yağışların ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğünden (MGM) önemli uyarılar geldi ve yetkililer de kameralar karşısına geçerek bir takım uyarılarda bulundu.

Antalya'da gece saatlerinde başlayan kuvvetli yağış etkisini devam ettiriyor. Kentin birçok noktasında kuvvetli yağış nedeniyle sel ve su baskınları yaşandı.

ANTALYA'DA VATANDAŞLARIN EVLERİNDEN ÇIKMAMALARI İSTENDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Dün akşam saatlerinde başlayan ve daha sonra şiddetini artıran, bugüne kadar görülmemiş bir yağış. Metrekareye 300 kilogramın üzerinde yağış düştü. Acil işleri olmayan vatandaşlarımızın evlerinden çıkmamalarını rica ediyorum. Önemli olan can kaybının olmaması. İnşallah can kaybı olmadan bu sel afetini, el birliğiyle bunun da üstesinden geleceğiz. " dedi.

Meteoroloji peş peşe uyarılarını sıraladı evlerinizden çıkmayın! Turuncu kodlu uyarı geçildi

MGM TARAFINDAN SON DAKİKA UYARISI YAPILDI

Bunun yanı sıra Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum riski, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji peş peşe uyarılarını sıraladı evlerinizden çıkmayın! Turuncu kodlu uyarı geçildi - Resim : 2

Ülkemiz genelinde 2 ila 5 derece azalacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edilirken yağışların; Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Balıkesir çevrelerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum riski, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER