Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarı geldi! O illerde denize girmek yasaklandı

Uzun süredir devam eden hava sıcaklıklarının ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bu defa fırtına uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarı geldi! O illerde denize girmek yasaklandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugün yapılan şiddetli fırtına uyarısı dikkat çekti. MGM'den gelen uyarı doğrultusunda İstanbul dahil olmak üzere birçok ilde denize girmek yasaklandı.

Uzun süredir devam eden hava sıcaklıklarının ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bu defa fırtına uyarısı yapıldı. Olumsuz olayların önüne geçilmesi için birçok il ve ilçede denize girişler yasaklandı.

O İL VE İLÇELERDE DENİZE GİRİŞLER YASAKLANDI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından ilgili kaymakamlıklar tarafından İstanbul'un Şile ve Silivri, Sakarya'nın Karasu, Kocaali, Kandıra ve Kaynarca, Düzce'nin Akçakoca ve Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde denize girilmesinin yasaklandığı duyuruldu.

Meteoroloji'den gelen fırtına uyarısı doğrultusunda bazı il ve ilçelerde herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için denize girişlerin yasaklandığına yer verildi. Olumsuz hava şartları dolayısıyla önlemlerin alınması amacıyla yasak gelen plaj ve sahiller merak edildi.

  • Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle plajlarda 2 gün denize girilmesi yasaklandı.
  • Düzce'nin turizm bölgelerinden Akçakoca ilçesinde 9 Ağustos günü denize girmenin yasaklandığı belirtildi.
  • Sakarya'nın Karadeniz'e kıyı ilçeleri Karasu, Kocaali, Kandıra ve Kaynarca'da 2 gün boyunca beklenen yoğun dalga nedeniyle denize girilmemesi uyarısında bulunuldu.
  • İstanbul Şile ve Silivri'de olumsuz hava şartları nedeniyle 9 Ağustos'ta denize girmek yasaklandı.
  • Silivri İlçe Kaymakamlığı "9 Ağustos 2023 tarihinde sahil ve plaj bölgelerinde olumsuz hava ve deniz şartları beklendiğinden, İlçemiz sınırları dahilindeki sahillerde denize girmek tehlikeli olup, denize girilmesi yasaklanmıştır" ifadelerine yer verdi.
SONRAKİ HABER