Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden turuncu ve sarı kodlu sağanak yağış uyarısı!

MGM tarafından yayımlanan son uyarılarda Marmara ve Ege bölgesinin belirli kesimleri için turuncu ve sarı kodlu uyarı verildiği ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden turuncu ve sarı kodlu sağanak yağış uyarısı!

Havaların soğumaya başladığı bu son dönemde sağanak yağışların ve rüzgarın şiddeti de artmaya başladı. Durum bu şekilde olunca da Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşlara yurdun belirli kesimleri için uyarılar peş peşe yapılmaya başlandı. Konu ile ilgili bugün yapılan son açıklamalarda Marmara ve Ege bölgesinin belirli kesimleri için sarı ile turuncu kodlu uyarı verildi.

METEOROLOJİ'DE SARI VE TURUNCU KODLU UYARI!

Yurdun belirli kesimleri için MGM tarafından yapılan uyarılarda o bölgede yaşayan vatandaşların dikkat etmesi gerekenler tek tek açıklandı.

screenshot-59.png

Denizlerimizde (Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege) Fırtına Bekleniyor!

"Batı Karadeniz’in batısında rüzgarın yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Pazar (12.11.2023) günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Marmara'da rüzgarın yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Pazar (12.11.2023) günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Kuzey Ege'de rüzgarın yarın (Cumartesi) öğle saatlerden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir."

İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ’da Yerel Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

"Yapılan son değerlendirmelere göre; 11.11.2023 Cumartesi günü öğleden sonra Kırklareli ve Tekirdağ’da, akşam saatlerinden itibaren İstanbul’da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Batı Kesimlerde Yerel Şiddetli Yağış Bekleniyor!

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Çanakkale, Balıkesir’in batı ilçeleri ile İzmir’in kuzeyinde, 11.11.2023 Cumartesi günü İzmir, Balıkesir, Manisa ile batı kesimleri başta olmak üzere Aydın’da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Pazar günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen şiddetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda vatandaşların 11 Kasım için belirlenen saat dilimlerinde hem kuvvetli yağış hem de fırtına için dikkatli olunması gerektiğinden bahsedildi.

SONRAKİ HABER