Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 16 ile sarı 14 ile turuncu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü turuncu ve sarı kodlu uyarılarda bulundu. Yağışlı havaların etkili olacağını ifade etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 16 ile sarı 14 ile turuncu uyarı!

Hava durumu hakkında açıklamalarda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü 30 kentte kuvvetli yağışların etkili olacağını ifade etti.

Bunun ile birlikte yetkililer ani sel ve su baskını başta olmak üzere yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ifade ederken ulaşımda da aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Amasya ve Bilecik başta olmak üzere Bursa ve Erzincan'da sarı kodlu uyarılarda bulundu.

Turuncu kod uyarısı nedir?

Bunun ile birlikte Meteoroloji Genel Müdürlüğü Giresun için turuncu kodlu uyarı verirken İstanbul ve Kastamonu içinde sarı kodlu uyarı verdi.

Sakarya ve Sinop için turuncu kodlu uyarıda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü aynı zamanda Tokat ve Yozgat'ta da yağışların etkili olacağını söyledi.

Bunun ile birlikte yağışların etkili olacağı iller arasında Bayburt, Ardahan, Karabük, Artvin, Bolu, Çorum, Erzurum, Gümüşhane, Kars, Kocaeli, Rize, Samsun, Sivas, Trabzon, Zonguldak, Bartın, Yalova ve Düzce'de bulunuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağışların etkili olacağı illerde yaşayan vatandaşları uyararak yağışların ardından oluşabilecek sel ve taşkın riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

SONRAKİ HABER