Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmen alarmda! 6 il için sarı ve turuncu kodlu alarm verildi

Ülkemizde yaşanan sıcak hava dalgasının ardından bu kez de yağışlı hava dalgası etkisini gösterdi Havaların bir anda bozması ile sağanak yağışların hakimiyet göstermesi hayatı olumsuz etkilerken Meteoroloji'den alarm verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmen alarmda! 6 il için sarı ve turuncu kodlu alarm verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmen alarmda! 6 il için sarı ve turuncu kodlu alarm verildi - Türkiye, bu yaz resmen cehennem sıcakları ile yüzleşti. Havaların ısınması ve pek çok farklı sıcak hava dalgasının kendisini göstermesi ile birlikte vatandaşlar uzunca bir süre zorlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurdun bazı kesimleri için yağış uyarısı verildi.

MGM, yağışlar konusunda Başkent Ankara'da dahil pek çok ili uyarırken sarı ve turuncu kodlu alarm verdiği illeri sıraladı.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU VERİLERİ AÇIKLANDI

MGM tarafından açıklanan verilere göre yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Adana ve Mersin çevreleri ile Hatay’ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin edilirken yağışlar için de ayrı bir parantez açıldı. Yağışların İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Afyonkarahisar, Kütahya, Bolu ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiği bildirildi. Ülkemiz genelinde hava sıcaklığının da mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken 6 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı.

meteoroloji-genel-mudurlugu-resmen-alarmda-6-il-icin-sari-ve-turuncu-kodlu-alarm-verild.jpeg

MGM'DEN 6 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

MGM, Amasya, Çorum, Ordu, Samsun, Sinop ve Tokat illeri için uyarı yayımladı. Turuncu kod, havayla ilgili 'tehlikeli' durumlarda kullanılıyor. Sarı kod ise havada 'potansiyel tehlike' durumuna işaret ediyor. 6 ilde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istenirken bölgelerde hava durumu da paylaşıldı.

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz, Adana ve Mersin çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuzeybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Bolu ve Kastamonu çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER