Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli rüzgar ve sağanak uyarısında bulundu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sıcak hava uyarılarının ardından kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış uyarı yayımladı. Uyarı yapılan bölgeler de tek tek sıralandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli rüzgar ve sağanak uyarısında bulundu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli rüzgar ve sağanak uyarısında bulundu - Ülke genelinde hakim olan sıcak hava dalgasının ne zaman sona ereceği merak ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 26 Ağustos tarihli hava durumu raporunu yayımladı. MGM tarafından yayımlanan rapora göre uzun süredir etkili olan sıcak hava yerini kuvvetli rüzgara bırakacak. Ayrıca bazı bölgeler için de sağanak uyarısı yapılırken rüzgar uyarısı verilen bölgeler de açıklandı.

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ RÜZGAR VE SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu raporuna göre yurdun kuzeydoğusu ile İç Ege ve Akdeniz’in iç kesimlerinin parçalı bulutlu, Manisa'nın batısı, İzmir, Aydın ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Orta ve Doğu Toroslar mevkii yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin edildi. Hava sıcaklığından belirgin emli bir değişiklik beklenmediği ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edildi. Rüzgarın ise genellikle kuzey, yurdun güney kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olarak esmesinin beklendiği kaydedildi.

meteoroloji-genel-mudurlugu-kuvvetli-ruzgar-ve-saganak-uyarisinda-bulundu.jpg

Kuvvetli rüzgar uyarısı ile ilgili olarak da ''Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.'' denildi.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

MARMARA
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30 - 60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

EGE

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı bulutlu, Manisa'nın batısı, İzmir ve Aydın'ın iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30 - 60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı bulutlu, Orta ve Doğu Toroslar mevkiinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Az bulutlu ve açık, zamanla güneydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, kuzeydoğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER