Meteoroloji Genel Müdürlüğü 14 il için sarı kodlu uyarıyı yayımladı! Kar yağışına karşı dikkat

Bugün için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan uyarılara göre kar yağışına karşı toplamda 14 il için sarı kodlu uyarı verildiği ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 14 il için sarı kodlu uyarıyı yayımladı! Kar yağışına karşı dikkat

8 Şubat tarihi için uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre belirli bölgelerde kar yağışının beklendiği öğrenildi. Buna göre 14 ilde dikkat edilmesi gerekenler hakkında merak edilenlere yönelik bilgilendirmelerde bulunuldu.

METEOROLOJİ 14 İL İÇİN SARI KODLU UYARIYI YAYIMLADI!

Bugün hava şartlarının nasıl olacağı hakkında merak edilenlerin artmasının ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre bugün için beklenen hava şartları şu şekildeydi;

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 14 il için sarı kodlu uyarıyı yayımladı! Kar yağışına karşı dikkat

Denizlerimizde (Orta Ege) Fırtına Bekleniyor!

Orta Ege'de rüzgarın, yarın (08.02.2024 Perşembe) öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybetı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, aynı gün akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Doğu Kesimlerde Çığ Tehlikesine Dikkat!

Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TÜRKİYE GENELİ HAVA NASIL OLACAK?

Yapılan bu uyarıların ardından Türkiye genelinde hava şartlarının nasıl olacağı hakkında merak edilenlere de yanıt verildi. Bu çerçevede yapılan açıklamalarda “Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Edirne, Kırklareli, Isparta ve Antalya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.” şeklinde ifadelere yer verildi.

Kişilerin yapılan bu açıklamalar çerçevesinde kar yağışına karşı dikkat etmeleri gerekenler hakkında bilgilendirmelere yer verildi.

SONRAKİ HABER