Meteoroloji 9 kent için uyarı verdi! Bir tarafa sıcaklık uyarısı yapılırken bir tarafa sel uyarısı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sarı kodlu uyarı oldukça dikkat çekerken 9 il için yapılan uyarının detayları oldukça dikkat çekti.

Meteoroloji 9 kent için uyarı verdi! Bir tarafa sıcaklık uyarısı yapılırken bir tarafa sel uyarısı yapıldı

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte bu sene yaz Türkiye'de mevsim normallerinin üzerinde geçmeye devam ediyor. Bunaltıcı sıcakların gelmesi ile birlikte termometreler 40 derecinin üstünde gösterirken geçtiğimiz gün İstanbul'da hava sıcaklığı rekoru kırıldı. Hava sıcaklıklarının bir hayli artmasının ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sarı kodlu uyarı oldukça dikkat çekerken 9 il için yapılan uyarının detayları oldukça dikkat çekti. Meteoroloji'den gelen son hava durumu tahminlerine göre Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusu gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Ege kıyılarında kuvvetli poyraz etkili olurken, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da sıcaklıklar yüksek seviyede seyredeceği belirtildi.

YAĞIŞ GELECEK!

Diğer yandan Karadeniz'de 9 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Son günlerde yükselen hava sıcaklıklarına teslim olan ülkemizin bazı kesimlerinde yağış görüleceği belirtilirken Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da sıcaklıklar yüksek seviyede seyredecekken Artvin, Kastamonu, Trabzon, Bartın, Düzce, Bolu, Rize, Zonguldak ve Karabük için sarı kodlu uyarı yapıldı.

MGM'den gelen son değerlendirmeler doğrultusunda ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük çevreleri ile Kastamonu'nun batı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Rize çevreleri ile Artvin'in kuzey, Trabzon'un doğu kesimlerinde kuvvetli olmasının beklendiğine yer verildi.

9 İL İÇİN UYARI VERİLDİ!

bir-yanimiz-kavruluyor-bir-yanimiz-sele-gidiyor-16165170-3229-m.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi yaşanabilecek tüm olumsuzluklar karşısında vatandaşların önlemlerini alması gerektiğini belirtirken bu iller Artvin, Kastamonu, Trabzon, Bartın, Düzce, Bolu, Rize, Zonguldak ve Karabük şeklinde yer aldı.

SONRAKİ HABER