Meteoroloji 7 il için sarı ve turuncu kodlu kar yağışı uyarısı verdi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklama ile birlikte 7 ilde beklenen kar yağışına karşı sarı ve turuncu kodlu uyarı verildiği belirtildi.

Meteoroloji 7 il için sarı ve turuncu kodlu kar yağışı uyarısı verdi!

Bugün 11 Ocak 2024 tarihi için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre toplamda 7 ilde kar yağışına karşı sarı ve turuncu kodlu uyarı verildiği ifade edildi. Bu uyarılar çerçevesinde vatandaşların dikkat etmesi gereken konulara ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

METEOROLOJİ 7 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARILARDA BULUNDU!

Konu hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre uyarının verildiği bölgeler hakkında uyarılar şu şekilde duyuruldu;

Meteoroloji 7 il için sarı ve turuncu kodlu kar yağışı uyarısı verdi!

Doğu Anadolu'nun Güneydoğusunda Beklenen Yoğun Kar Yağışına Dikkat!

Doğu Anadolu'da beklenen yağışların 11.01.2023 Perşembe akşam saatlerinden itibaren Van ve Ağrı çevreleri ile Muş'un güneyi ve Siirt'in doğusunda kuvvetli kar (10-20 cm/12 saat kar yüksekliği), Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda yoğun kar (20 cm. üzeri kar yüksekliği) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli ve yoğun kar yağışlarının 14.01.2024 Pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Bölgede üç gün boyunca aralıklarla devam etmesi beklenen kar yağışı sebebi ile buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar ile dağlık kesimlerde ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Denizlerimizde (Güney Ege) Fırtına Bekleniyor!

Güney Ege’de rüzgarın yarın (10.01.2024), sabah saatlerinden itibaren kuzeyi, zamanla geneli kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın Perşembe (11.01.2024) sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Meteoroloji 7 il için sarı ve turuncu kodlu kar yağışı uyarısı verdi! - Resim : 2

Bu çerçevede yapılan açıklamalara göre vatandaşların verilen uyarılar kapsamında dikkatli olması gerektiğinden bahsedildi.

SONRAKİ HABER