Meteor yağmuru ne zaman ve saat kaçta başlayacak?

Meteor yağmurunu izlemek isteyen kişiler hangi tarih aralığında ve saat kaçta başlayacağını merak ediyor. Meteor yağmuruna dair tüm detaylar belli oldu.

Meteor yağmuru ne zaman ve saat kaçta başlayacak?

Meteor yağmurunun bu hafta sonu etkili olacağına dair açıklamalar yapıldı. Bunun ardından meteor yağmurunun saat kaçta ve nereden izleneceği merak söz konusu olurken bu konu hakkında da net bir bilgi paylaşımı gündeme geldi.

met.jpg

METEOR YAĞMURU İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

Astronomi meraklıları şimdiden meteor yağmurunun nereden izleneceğini araştırmaya koyuldu. Türkiye semalarını aydınlatacak yoğun meteor yağmurunu 12 İle 13 Ağustos'ta saat 21.00'den gün doğumuna kadar izlenebilecek. Fakat cumartesiyi pazara bağlayan gece 23.00 - 01.00 saatlerinde meteor yağmuru daha yoğun bir şekilde izlenebilecek.

Cumartesiyi pazara bağlayan gece gökyüzüne bakıldığında yavaş yavaş hareket eden objeler görülebilecek. Ayrıca gökyüzünde aynı zamanda yıldız kayması başta olmak üzere uçak ve yapay uydu ya da uzay istasyonu geçişi de olabilecek.

Doğal bir şekilde kayan yıldızlar saniyelik bir olay gibi kendini gösterecektir. Gece karanlığı ve şehir dışından uzak bir bölgede meteor yağmuru daha etkin bir şekilde izlenebilecek. Uzmanlar ise yatarak ve çıplak göz ile meteor yağmuru izlemenin daha sağlıklı olacağını ifade ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER