Mesut Özarslan kimdir, nereli, kaç yaşında?

Bugün İYİ Parti'den istifa ettiğini duyuran Mesut Özarslan hakkında merak edilenler arama motorlarında aranmaya başladı.

Mesut Özarslan kimdir, nereli, kaç yaşında?

İYİ Parti'nin kurucuları arasında yer alan Mesut Özarslan, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar ile birlikte partisinden istifa ettiğini açıkladı. Yapılan bu açıklamanın ardından ise pek çok vatandaş tarafından istifanın neden gerçekleştiği hakkında merak edilenler artmaya başladı.

PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI!

Konu hakkında yaptığı açıklamalarda partisinden istifasına ilişkin, "Birlikte gerçekleştirdiğimiz projeler, yürüttüğümüz kampanyalar, sarf ettiğimiz çaba, gösterdiğimiz özveri, samimiyet ve destekleri için Genel Başkanıma, İYİ Parti üyelerine, tüm teşkilatlarına, genç arkadaşlarıma ve Ankaralı hemşehrilerime teşekkürü borç bilirim.

Medya üzerinden şahsım hakkında imâ edilen kumpaslara ilişkin olayların bu noktaya nasıl evrildiğini halâ anlamış değilim. Ancak kamuoyu bilsin ki; inandığım değerlere olan sadakatimle Genel Başkanımın talimatları haricinde kendi başıma her hangi bir görüşme ve hareket içerisinde olmadığımı beyan ederek, İYİ Parti üyeliğimden istifa ediyorum." şeklinde konuşmuştu.

Gelen bu istifa açıklaması kısa süre içerisinde gündem olurken, istifanın ardından Mesut Özarslan hakkında merak edilenler de artmaya başladı.

MESUT ÖZARSLAN KİMDİR?

Bugün İYİ Parti'den istifa eden ve daha önce Ankara İl Başkanlığı yapmış olan Mesut Özarslan, 1976 yılında Sivas'ta doğdu. İlk, ortaöğretim ve liseyi de Sivas'ta tamamladı. Üniversite eğitimine geldiğinde ise Konya Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden devam ederek, 1999 yılında mezun oldu. Ardından aynı üniversitede Akademik kadroda görev almayı başardı.

Bir süre çalıştıktan sonra buradaki görevini kendi isteği ile bırakan Özarslan, Eylül 2002 tarihinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve (TOKİ) Altyapı ve Zemin Etüd Şube Müdürlüğü görevine başladı. Ardından Başbakanlık Pakistan Deprem Bölgesi Koordinatörü olarak görev yaptıktan sonra kendi kurmuş olduğu GEOLİMİT MÜHENDİSLİK A.Ş.'de yönetim kurulu başkanı olarak iş hayatında başarılı bir yer edindi.

İYİ Parti'nin kuruculuğunda bulunan ve bir dönem İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı görevine gelen Özarslan, bugün yaptığı açıklama ile birlikte partisinden istifa ettiğini açıkladı.

SONRAKİ HABER