Mesai saatlerinin düzenlenmesi için çalışma başlatılıyor

Son dönemlerde mesai saatlerinin kısalacağı konuşuluyordu. Aktarılan son habere göre ilk defa mesai saatlerinin kısaltılması için çalışma başlatılıyor.

Mesai saatlerinin düzenlenmesi için çalışma başlatılıyor

Ülkemizdeki çalışanların büyük bir kısmının mesai saat 45 saati aşabiliyor. Durum bu şekilde olunca ülkemizde uzun bir zamandır çalışma saatleri ciddi bir sorun haline gelmeye başladı.

Alınan son karara göre Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu’nda çalışma saatlerinin düzenlenmesinin yanı sıra tatil ücreti, yıllık ve haftalık izin gibi konular için de yeniden çalışma yapılmasına karar verildi. Peki, çalışma saatleri nasıl olacak, ne zaman değişecek?

ESKİ BAKAN SİNYALİ VERMİŞTİ

Daha önceki dönemde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Vedat Işıkhan, çalışma hayatının modernize edilmesi için çalışma sürelerinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini net bir şekilde ifade etmiş, çalışma saatlerinin haftalık 37,5 saat olması için teklif vermişti.

YENİ GELİŞMELER YAŞANDI

Ülkemizdeki 30 milyon çalışanı direkt olarak ilgilendiren Türk İş Kanunu’nda önemli gelişmeler yaşandı. Geçtiğimiz hafta düzenlenen YOİKK’de çalışma saatleri, haftalık ve yıllık izin, genel tatildeki mesai ücretleri ve çalışanların esnek çalışması gibi çeşitli konular ele alındı.

TASARRUF PAKETİNDE DE YER ALMIŞTI

Öte yandan geçtiğimiz aylarda uygulanmaya başlanan Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ndeki esnek çalışma modelinin uygulamaya geçeceğini ifade etmişti. Haziran ayında yaşanan bu gelişme sonrasında mesai saatleri için de harekete geçileceği öğrenildi. Bu durum başta çalışanlar olmak üzere işverenleri de meraklandırdı.

ÇALIŞMA SAATİ KAÇ SAAT OLACAK?

Bu gelişmeler akabinde çalışanlar çalışma saatlerinin ne kadar düşebileceğini merak ediyor. Aktarılan habere göre bazı meslek gruplarında çalışma saatinin haftalık 48’den 40’a düşürülebileceğini, genel olarak da 45 olan saatin 40’a düşürüleceği ifade ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER