Mesai saatleri kısalıyor mu, mesai saatleri kısalırsa maaşlar düşer mi?

Türkiye'de çalışma saatlerinin düşmesi ile ilgili olarak bir takım iddialar gündeme geldi. Mesai saatlerinin kısalacak olması çalışanların şimdiden ilgisini çekerken bir yandan da bu durumun maaşlara olan etkisi merak edildi.

Mesai saatleri kısalıyor mu, mesai saatleri kısalırsa maaşlar düşer mi?

Ülkemizde mesai saatlerinin düşürülmesine ilişkin bir takım iddialar gündeme geldi. Mesai saatlerinin düşürülmesi ile ilgili çalışmaların detayları merak edilirken mesai saatleri ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor.

Hükümet çalışma süreleri için düğmeye basarken mesai saatlerinin kısalması ile beraber maaşlarının düşüp düşmeyeceği merak konusu oldu. Güncel durumla ilgili detaylar merak edilirken ‘’Mesai saatleri kısalıyor mu, mesai saatleri kısalırsa maaşlar düşer mi?'' soruları gündeme taşındı.

TÜRKİYE'DE MESAİ SAATLERİ KISALIYOR MU?

Çalışma hayatına ilişkin mevzuat dağınıklığını gidermek, güncellemek ve yenilemek amacıyla Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu'nun bir süredir çalışma yürüttüğü öğrenildi. Kurul'un yaptığı çalışmalar kapsamında çalışma saatlerinin düşürülmesi ve mesai ücretlerinin yeniden düzenlenmesi gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Mesai saatleri kısalıyor mu, mesai saatleri kısalırsa maaşlar düşer mi?

İş kanunu kapsamında çalışma süreleri kamu sektöründe haftalık 40 saat, özel sektörde ise haftalık 45 saat üzerinden bir düzenleme gündeme gelirken uzmanlar da bu düzenlemenin maaşlara etki etmeyeceğini belirtiyor. Maaşların düşmesi gibi bir konu başlığının gündemde olmadığından bahseden uzmanlar, detayların ilerleyen dönemlerde belli olmasını beklediklerini kaydetti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER