Mesai saatleri düşecek mi, kaç saat olacak, çalışma saatleri kısalacak mı?

Mesai saatlerine ilişkin düzenlemeler gündemde yer alıyor. Mesai saatlerinin kısalıp kısalmayacağına ilişkin merak edilenler artarken sorgulamalar da başladı.

Mesai saatleri düşecek mi, kaç saat olacak, çalışma saatleri kısalacak mı?

Ülkemizde mesai saatlerine ilişkin soru işaretleri artmaya devam ediyor. Mesai saatlerine dair merak edilenler artarken milyonlarca çalışan mesai saatlerindeki düzenlemeye ilişkin bilgi sahibi olmak istiyor.

Mesai saatlerine dair gelişmeler gündemde takip edilen konular arasında yer alıyor. Dünyada çeşitli ülkeler çalışma saatlerinin kısaltmak üzere adımlar atıyor. Bu gelişme ile beraber ‘’Türkiye'de de özel ve kamuda mesai saatleri düşecek mi, çalışma saatleri kısalacak mı?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

2024 MESAİ SAATLERİ DÜŞECEK Mİ, KAÇ SAAT OLACAK?

Türkiye'de çalışma saatlerine ilişkin bir düzenleme olup olmayacağı merak ediliyor. Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu'nun çalışma saatlerine ilişkin bir düzenleme yürüttüğü bildirilmişti. Çalışmalar kapsamında çalışma saatlerinin düşürülmesi ve mesai ücretlerinin gözden geçirilmesi gündemde yer alırken konuya dair henüz net ve kesin bir açıklama bulunmuyor.

Mesai saatleri düşecek mi, kaç saat olacak, çalışma saatleri kısalacak mı?

Ancak düzenleme kapsamında haftalık çalışma saatlerinin 35 - 40 saate kadar indirilmesinin hedeflendiği belirtildi. Düzenlemenin hayata geçeceği tarihe dair henüz net bir açıklama bulunmazken detayların yeniden Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu tarafından gündeme getirilmesi bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER