Merkez Bankası 2024 Temmuz faiz kararını açıkladı! PPK toplantısında sonuç yine değişmedi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın her ay gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu toplantısında faiz kararları açıklanıyor. Temmuz ayının beklenen politika faizi de açıklandı.

Merkez Bankası 2024 Temmuz faiz kararını açıkladı!

Piyasalarda ve ülkenin ekonomisinde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararı önemli bir yer tutuyor. TÜİK’in açıkladığı veriler, açıklanan memur ve emekli maaşları, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının verdiği notlar ışığında her ay Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında yeni faiz kararını açıklıyor. TCMB merakla beklenen Temmuz ayı faiz kararını da saat 14.00 itibariyle açıkladı.

TCMB FAİZİ YİNE SABİT TUTTU

Merkez Bankası 2024 Temmuz faiz kararını açıkladı! PPK toplantısında sonuç yine değişmedi

Geçtiğimiz Haziran ayında faiz yüzde 50 oranında sabit tutulurken, birkaç ekonomist de faizin aynı şekilde devam edeceğini öngörüyordu. TCMB'nin Haziran ayındaki politika faizini sabit tutması ile birlikte enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruş tekrarlanmıştı. Ayrıca sterilizasyon araçlarının, gerektiğinde çeşitlendirilerek etkin şekilde kullanılmasına karar verilmişti. Fatih Karahan başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu, Temmuz ayı faiz kararını açıkladı.

Buna göre Fatih Karahan'ın başkanı olduğu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 1 hafta vadeli repo ihale oranlı politika faizini bir kez daha yüzde 50'de sabit tuttu.

Yeni açıklanan faiz kararı ile birlikte piyasaların izleyeceği seyir, altın, dolar, euro ve borsadaki yeni gidişat ve enflasyonla mücadeledeki yeni hamleler belirlenmiş olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER