Meral Akşener fotoğraflarının kaldırılması isteğine karşı İYİ Parti'ye yazı gönderdi

Akşener'in Cumhurbaşkanı ile görüşmesinin yankıları sürüyor. Yapılan görüşmenin ardından parti içinden bir isim Meral Akşener'in parti binalarındaki fotoğrafının kaldırılması talebinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Akşener'in partiden fotoğraflarının indirilmesi istendi

2017 yılında kurduğu partisinde sürdürdüğü Genel Başkanlık görevinden geçtiğimiz haftalarda ayrılan Meral Akşener ile eski partisi arasında fotoğraf krizi yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden rahatsız olan İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz kurucu genel başkanlarının resminin parti binalarında olmamasını istedi.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın haberine göre Rıdvan Uz talebini "Cumhurbaşkanını ziyaretinden ötürü Akşener’in fotoğraflarını parti binalarından indirelim" diyerek dile getirdi.

AKŞENER'DEN REST

Partinin kapalı grup toplantısında yaşanan bu olay sonrasında ise Meral Akşener partiye bir yazı yollayarak kendi resimlerinin kaldırılmasını kendisi istedi.

Meral Akşener fotoğraflarının kaldırılması isteğine karşı İYİ Parti'ye yazı gönderdi

Eski Genel Başkan Akşener gönderdiği yazıda isteğini "12 Haziran 2024 tarihinde yapıla kapalı grup toplantısında İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz ‘beyefendi’nin; ‘Kurucu Genel Başkan’ olarak şahsımın Sayın Cumhurbaşkanı’nı ziyareti nedeniyle, fotoğraflarımın Genel Merkez, Milletvekili, İl ve İlçe Teşkilat makamlarından indirilmesi konusundaki talebi doğrultusunda, gereğinin behemehal talimatlandırılarak yapılması hususunu bilgilerinize sunarım" sözleri ile ifade etti.

UZ'UN PARTİDEN İHRACI İSTENDİ

Yaşanan bu krizin ardından ise mevcut başkan Müsavat Dervişoğlu duruma müdahale etti. Başkan Dervişoğlu Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz'u kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk etti.

Son günlerde sık sık yaşanan gelişmeler ile gündeme gelen İYİ parti'de önümüzdeki günlerde Uz'un ihraç edilmesi bekleniyor. Konuya dair Uz'dan bir açıklama henüz gelmedi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER