Meral Akşener açıkladı! İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu oldu

Merakla beklenen açıklama geldi. İYİ Parti Lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamayla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını Buğra Kavuncu olarak duyurdu.

Meral Akşener açıkladı! İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu oldu

Yerel seçimlere kısa bir süre kalırken partilerin belediye başkan adayları da birer birer açıklanmaya devam ediyor. Özellikle büyükşehir belediye başkan adayları merak konusu olurken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarına yeni bir isim eklendi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleşen grup toplantısında merakla beklenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını duyurdu.

Akşener'in açıklamalarına göre İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu oldu. Yerel seçimlere kısa bir süre kalırken gelen son dakika bilgisiyle, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) adayı Ekrem İmamoğlu ve AK Parti'nin adayı Murat Kurum'un yeni rakibi de belli olmuş oldu.

BUĞRA KAVUNCU KİMDİR?

Buğra Kavuncu, 1973 yılında Ankara'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra Kavuncu, Ankara Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü'nü yazandı ve eğitimini başarıyla tamamladı.

Ardından Kavuncu, profesyonel kariyerine Kazakistan'ın Almatı şehrinde yapı kimyasalları alanında başladı. 1977 yılında USTA LLP'yi kuran Kavuncu, yapı kimyasallarına yatırım yaptı ve şirketini Orta Asya'da büyüttü. 2008 yılında kurduğu şirketi satan Buğra Kavuncu, BASF Yapı Kimyasalları Central Asia LLP'nin Genel Müdürü olarak görev aldı ve 2010 yılına kadar BASF Orta Asya'nın Genel Müdürü olarak çalıştı.

2010 yılında BASF Yapı Kimyasalları'nda BDT Ülkeleri Pazar Direktörü olarak İsviçre'ye, 2012-2016 yılları arasında ise BDT Ülkeleri & Türkiye Pazar Direktörü olarak Türkiye'ye yerleşen Kavuncu, 5 Nisan 2018 tarihinden itibaren siyasi hayata atıldı ve İYİ Parti'de aktif rol oynamaya başladı. Öte yandan Kavuncu, iyi derecede Rusça, İngilizce ve Kazakça biliyor.

2018 yılında İYİ Parti Genel Kurulu Üyeliği'yle siyasi kariyeri başlayan Kavuncu, İstanbul İl Başkanlığı ve Parti Sözcülüğü de yaptı. İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı olan Buğra Kavuncu, 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti İstanbul büyükşehir Belediye Başkana adayı olarak duyuruldu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER