Menzil Cemaati lideri hayatını kaybetti! Abdulbaki Erol kimdir?

Menzil Cemaati'nin lideri olan Abdulbaki Erol bugün 14.00'te tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Menzil Cemaati lideri hayatını kaybetti! Abdulbaki Erol kimdir?

Menzil Cemaati'nin lideri olan Abdulbaki Erol hayatını bugün saat 14.00 sularında hayatını kaybetti. Cemaat mensuplarının "Gavs" olarak da adlandırdığı Menzil Şeyhi Seyyid Abdulbaki, El-Hüseyni ismini kullanıyor ve daha çok da bu isimle anılıyordu. Son olarak bir süredir sağlık sorunları yaşayan Erol, bugün 14.00'te tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

CEMAATTEN BİLGİLENDİRME

Sağlık sorunu olanların, kadın ve çocukların yoğunluktan etkilenmemeleri için taziye ziyaretlerini ertelemelerini isteyen Cemaatten yapılan açıklamada, "Gavs-ı Sani Şeyh Seyyid Abdülbbld Elhüseyni hazretlerinin cenaze namazı Menzil'de kılınacaktır. Lütfen hastaneye gelerek yoğunluk oluşturmayalım. Cenaze namazına iştirak etmek isteyen kardeşlerimiz mümkün olduğunca toplu bir şekilde Menzil'e gidebilirler. Kara yoluyla gideceksek navigasyon uygulamaları üzerinden trafik durumunu takip edelim. Uygun güzergahları kullanalım. Cenaze namazına yetişmek için süratli araç kullanmayalım; trafik kurallarına uyalım. Cenaze namazına yetişemediğimiz için üzülmeyelim. Gavs-ı Sani hazretlerinin aile fertleri Menzil'de taziyeleri kabul etmeye devam edecektir." ifadeleri kullanıldı.

SEYYİD ABDÜLBAKİ EL-HÜSEYNİ KİMDİR?

Cemaat mensuplarının "Gavs" olarak da adlandırdığı Menzil Şeyhi Seyyid Abdulbaki El Hüseyni, 2 Mayıs 1949 tarihinde Adıyaman'da Kahta ilçesinin Menzil Köyünde dünyaya geldi.

Menzil Şeyhi Seyyid Abdulbaki El Hüseyni'nin babası Nakşibendi Tarikatı'nın büyüklerinden olan Seyyid Abdulhakim El-Hüseyni'dir.

Babasından sonra 'şeyh' olan abisi Seyyid Muhammed Raşid Erol, 22 Ekim 1993 tarihinde vefat etmesiyle cemaatin başına Abdulbaki El-Hüseyni köyündeki babasına ait medresede Arapça ve din ilimlerini öğrendi.

ANKARA'DA İYİLEŞTİ

Eğitimine ise Siirt'te ve Van'da devam eden Menzil Şeyhi Seyyid Abdulbaki El Hüseyni genç yaşlarında verem hastalığı geçirdi ve tedavi için gönderildiği Ankara'da iyileşti.

Öğrendiği ilimler sonucunda Menzil cemaati kapsamında İslam adına çalışmalar yaptı.

GAVS NE DEMEKTİR, KİMLERE DENİLİR?

Arapça kökenli olan 'Gavs' kelimesi kendisine belli başlı konularda müracaat edilen, evliya ve alim mertebesinde yer alan kişiler için kullanılmaktadır.

Gavs, en büyük alimlere verilen isimlerden biri olup Geçici ve Kevni Kutub olmak üzere ikiye ayrılır. Geçici kutublar, fikirleriyle ve kaleme aldığı eserlerle yol gösterir. Kevni kutub ise tarikat ehli demektir ve öldükten sonra bile kitaplarıyla, yaptıklarıyla örnek olmaya devam eder.

SONRAKİ HABER