Memur maaşının 22 bin liraya çıkarılmasını öngören kanun teklifi Meclis'e geliyor!

En düşük memur maaşının 22 bin 17 lira olacağına dair açıklamalar yapılmıştı. Şimdi ise kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geliyor.

Memur maaşının 22 bin liraya çıkarılmasını öngören kanun teklifi Meclis'e geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük memur maaşının 22 bin 17 liraya çıkarılacağını açıklamıştı.

Bunun ile birlikte kanun teklifinin bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacağına dair bilgi paylaşımı gündeme geldi.

Ayrıca teklif ile tüm kamu personeline 15 bin 965 gösterge rakamının memur aylık katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarım ilave ödemesinin yapılacağı da ifade edilen bilgiler arasında yer alıyor.

İlave ödemeye hak kazanılmasında ve bu ödemenin yapılmasında personelin aylık veya ücretlere ilişkin tabi olduğu hükümler de uygulanacak.

Bu ödeme damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve sigorta prim kesintisine ise tabi olmayacak.

Bunun ile birlikte ilave ödeme kapsamında bulunanlara sadece kendi unvanı esas alınarak ödeme yapılacak ve mali hakları mevzuatı uyarınca en yüksek mi devlet memuru veya başka bir unvan esas veya emsal alınmak sureti ile belirlenenler bakımından diğer mevduat uyarınca mali hakların belirlenmesine esas ödeme unsurlarının kapsam ve hesabına dahil olmayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan bu açıklamanın ardından ise gözler şimdiden Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne çevrildi.

SONRAKİ HABER