Mehmet Eymür neden hayatını kaybetti, hastalığı neydi?

Bugün yapılan son dakika açıklaması ile birlikte Mehmet Eymür'ün hayatını kaybettiği öğrenildi. Bu çerçevede vatandaşlar tarafından Eymür'ün neden hayatını kaybettiği hakkında merak edilenler de artmaya başladı.

Mehmet Eymür neden hayatını kaybetti, hastalığı neydi?

Milli istihbarat Teşkilatı (MİT) bünyesinde daha önce üst düzey görevlerde bulunduğu bilinen Mehmet Eymür hakkında bugün yapılan son dakika açıklamasına göre hayatını kaybettiği öğrenildi. Bu açıklamanın ardından Eymür'ün neden vefat ettiği ve kim olduğu gibi konularda merak edilenler artmaya başladı.

MEHMET EYMÜR NEDEN HAYATINI KAYBETTİ?

Bugün sabah saatlerinde hayatını kaybeden Eymür, uzun süredir KOAH hastalığı ile mücadele ediyordu. Tedavisini gördüğü bu hastalık nedeni ile 13 Aralık 2023 tarihinde Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne sevki yapıldı. Bunun üzerine 15 Aralık tarihinde ise yoğun bakıma alınarak durumunun kötüleşmesi nedeni ile de entübe edildi. KOAH hastalığının yanı sıra da demans ve parkinson hastalığı ile mücadele ettiği belirtildi.

MEHMET EYMÜR KİMDİR?

1943 senesinde İstanbul'da doğan Mehmet Eymür, TED Ankara Koleji'inde eğitim görmüştür. Ardından İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Yüksekokulu’na başvuru yapan Eymür buradan mezun olduktan sonra MİT'e girmeyi başardı. Daha öğrenci iken burada takip memuru olarak çalışmaya başlayan Eymür ardından 971 darbe teşebbüsünden sonra Hiram Abbas ile MİT’in sorgulama üssünde çalışmalar yürütmüştür.

Bu görevinin ardından Ankara Mit Bölge Dairesi Başkanlığı Takip Şube Müdürlüğünde çalışan Eymür, 1982 yılında Kenan Evren’in damadı Erkan Gürvit tarafından Türkiye’ye davet edilmiş ve ASALA’ya karşı eylemlerde görevler üstlenmiştir.

Bununla birlikte 1987 yılında tartışmalı bir MİT raporu hazırlamış olup, bu raporun sızması sonucunda 1988 yılında istifa etmiştir.

SONRAKİ HABER