Meclisin tatile girmesinin iptal edildiği karar Resmi Gazete'de yayınlandı

TBMM'nin yaz aylarında faaliyetlerine ara verdiği tatil dönemi ile ilgili karar iptal edildi. Buna göre meclis önümüzdeki günlerde çalışmaya devam edecek.

Meclisin tatile girmesinin iptal edildiği karar Resmi Gazete'de yayınlandı

Ülkemizin yönetim merkezi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çalışma dönemi her sene Temmuz ayında sona eriyordu. Bu tarihten sonrasında tatile giren Meclis sonbahar dönemine kadar kapalı kalıyordu.

MECLİS ÇALIŞMALARINI DURDURMAYACAK

Konu ile ilgili olarak Resmi Gazetede önemli bir karar açıklandı. Söz konusu karara göre 1 Temmuz'da tatile girmesi beklenen meclisin çalışmalarına aynı şekilde devam edeceği bildirildi.

Yayınlanan kararda şu ifadeler yer aldı; "Anayasa’nın 93’üncü, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün 5’inci maddelerine göre, 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü tatile girmesi gereken Türkiye Büyük Millet Meclisinin tatile girmemesine ve çalışmalarına devam etmesine, Genel Kurulun 25.06.2024 tarihli 95’inci birleşiminde karar verilmiştir"

YOĞUN GÜNDEMİN SONUÇLANDIRILMASI BEKLENİYOR

Meclisteki yoğun gündem ve karar bağlanması beklenen teklifler ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından meclisin öyle tatil dönemine gireceği öğrenildi.

Uzun bir dönemdir tartışılan başıboş sokak köpekleri gibi görüşülmesi beklenen önemli konuların yakın zamanda neticelendirilmesi bekleniyor. Bu gelişmeler nihayete erdirilene kadar vekiller mecliste yer almaya devam edecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER