MEB'den yeni düzenleme! Sınıf geçme notları ve teneffüs süreleri arttı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim yılında yaptığı düzenlemelere bir yenisini daha ekledi. Artık yeni eğitim yılında sınıf geçmek için Türkçe ve matematik ders ortalamaları arttı.

MEB'den yeni düzenleme! Sınıf geçme notları ve teneffüs süreleri arttı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim yılında okul öncesi ve ilköğretimde önemli değişiklikler yaptı. Artık yeni eğitim yılından itibaren tennefüslerden bir tanesi en az 20 dakika olacak ve sınıf geçmek için Türkçe ile matematik ders ortalamaları da yükseltilip Türkçe 70, matematik dersi ise 50 geçme notu olarak belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

images.jpg

DERS PROGRAMLARI DÜZENLENDİ

Öğretmenlerin haftalık ders programları yapılırken engelli öğretmenlerin, bakmakla yükümlü olduğu engelli yakını olan öğretmenlerin ve 36 ayını doldurmamış çocuğu olan öğretmenlerin durumlarının dikkate alınması sağlandı. Yapılan bir diğer değişiklik ise öğrencilerin rahatlıkla beslenme yapabilmeleri için tennefüslerden bir tanesinin en az 20 dakika olması yönünde oldu. Şu an teneffüsler 10 ila 15 dakika arasında değişiyor.

1064586.jpg

ÖĞRENCİLERİN SINIF DAĞILIMI İNTERNETTEN YAPILACAK

2024-2025 eğitim ve öğretim yılından itibaren öğrencilerin şube dağılımları e-Okul sistemi üzerinden otomatik yapılacak. Böylelikle öğrenciler arasında dengeli bir dağılım sağlanmış olacak. Ayrıca şubeleri okutacak öğretmenlerin belirlenmesi de bu sistem üzerinden gerçekleştirilecek.

Düzenleme öncesinde sadece anne ve babası çalışan çocuklara nakil konusunda kolaylık sağlanıyorken yapılan değişiklik ile yetim ve öksüz çocuklar, ailesinde ağır engelli bulunan çocuklar için de nakil konusunda kolaylık getirildi.

158532bfdf70404.jpg

DEVAMSIZLIKLAR VELİLERE HABER VERİLECEK

Okula gelmeyen, bir derse girdiği halde bir veya daha fazla derse özürsüz olarak girmeyen öğrencinin durumu velisine bildirilecek. Öğrencinin devamsızlığı 5. ve 10. gününde veliye haber verilecek.

TÜRKÇE VE MATEMATİK DERSLERİNDE GEÇME NOTU DEĞİŞTİ

Daha önce geçme notu 45 olan Türkçe dersi için 70'e ve matematik dersi ortalaması da için 50'ye yükseltildi. Bu puanların altında puan alan öğrencilerin sınıf geçme ya da kalmalarına şube öğretmenler kurulunda karar verilecek.

Ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında ödül alınmasına ilişkin ölçütler, Türkçe dersi için 70 ve diğer dersler için 50 puan ortalaması göz önüne alınarak güncellendi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER