MEB’den valiliklere okulların başlama bitiş saatlerine ilişkin yeni genelge

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan valiliklere okul saatine ilişkin yeni bir genelge gönderdi. Gönderilen genelgede okullardaki ders saatleri planlanırken, toplumsal şartların göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulandı.

MEB’den valiliklere okulların başlama bitiş saatlerine ilişkin yeni genelge

MEB, 81 valiliğine ders saatlerin başlangıç saatine ilişkin bir genelge gönderdi. Buna göre il bazlı ders saatlerini belirleme konusunda valiliklerin yetkili olduğu hatırlatıldı.

Bakan Tekin’in imzası ile bütün valiliklere okul ve ders saati uygulaması konulu bir genelge gönderildi. Genelgede ders yılının 180 iş gününden az olmaması gerektiği ifade edildi.

TOPLUMSAL ŞARTLAR GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALI

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) illere gönderilen genelgede, il bazlı ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğu hatırlatılarak, okullardaki ders saatleri planlanırken, gün doğumu ve batımı saatleri ile toplumsal şartların göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulandı.

Genelgede, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi ve öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları istendi.

180 İŞ GÜNÜ DETAYI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla tüm il valiliklerine "okul ve ders saati uygulaması" konulu genelge gönderildi.

Mevzuatlarla gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının sürdürülmesinin kararlaştırıldığı hatırlatılan genelgede, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde de ders yılının 180 iş gününden az olmamasının esas olarak belirlendiği aktarıldı.

VALİLİKLERE YETKİ VERİLDİĞİ HATIRLATILDI

İlk ve ortaöğretim okullarındaki derslerin başlama ve bitiş saatleri ile ilgili olarak Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yer alan ilgili hükümlere yer verilen genelgede, ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda da bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre günlük çalışma saatlerini belirleme yetkisinin illerde valiliklere verildiği anlatıldı.

Öte yandan yapılan açıklamada gün doğumu, batımı ve toplumsal şartların göz önüne alınması istendi. Okullardaki ders saatlerinin başlangıcı ve bitişi noktasında valiliklerin düzenleme yapabileceği ve öğrencilerin bir olumsuzlukla karşılaşmaması için tedbirlerin alınması gerektiğinin de altı çizildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER