MEB'den son dakika açıklama geldi! Ortak sınavlarda açık uçlu soru kullanılabilecek

Geçtiğimiz günlerde yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla müfredat ve sınavlarla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı ortak sınavların başlayacağını duyurmuştu.

MEB'den son dakika açıklama geldi! Ortak sınavlarda açık uçlu soru kullanılabilecek

MEB okullardaki müfredatı ve öğrencilerin gelişimini takip edebilmek adına geliştirdiği ortak sınav uygulamasını hayata geçirmişti. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ortak sınavlara ilişkin yeni açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre, ortak sınavlarda da açık uçlu sorular kullanılabilecek.

12100817-20230911-163310.jpg

AÇIK UCLU SORULAR GELİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin gelişimini takip edebilmek adına geliştirilen ortak sınav uygulamasında yeni gelişmeler yaşandı. Ortak sınava ilişkin ayrıntılar netleşti.

Bu eğitim öğretim yılına mahsus olmak üzere Bakanlık, il ve ilçe geneli yapılacak ortak yazılı sınavlarda çoktan seçmeli sorular kullanılacak. Gerekli hazırlıklar bittikten sonra bu sınavlarda da açık uçlu sorular kullanılabilecek.

16111146-aic-123.jpg

SINAVLAR İKİ AŞAMADA YAPILACAK

Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe ve yabancı dil derslerinin sınavları yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada yapılacak.

Bu derslerin önce yazılı sınavları yapılacak. Daha sonra her öğrenciye özel dinleme ve konuşma becerilerini ölçecek şekilde uygulama sınavları yapılacak. Geçen hafta 81 ilde ortak yazılı sınav tarikleri açıklanmıştı. O sınavlarda çoktan seçmeli olacak.

Ortak sınavın yapılacağı gün ise okullar tatil edilmeyecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER