MEB'den okullarla ilgili son dakika ikinci dönem kararı! Okullarda son hafta ders yapılmayacak

Milli Eğitim Bakanlığının okullarla ilgili aldığı son dakika kararı gündem oldu. Öğrenci, öğretmen ve veliler okullarda son hafta ders yapılıp yapılmayacağı merak edilirken gelen açıklama sonrası merak edilen konular netlik kazandı.

MEB'den okullarla ilgili son dakika ikinci dönem kararı! Okullarda son hafta ders yapılmayacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 81 ilde aldığı eğitim kararını duyurdu. Milyonlarca öğrenci tatil için geri sayıma devam ederken 2023 - 2024 eğitim öğretim yılına ilişkin MEB son dakika kararını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından alınan karar duyurulurken okullarda son hafta dersler iptal edildi. Okullarda ders yapılmaması ile ilgili MEB tarafından müdürlüklere ve ilgili kurumlara resmi yazı gönderildiği bildirilirken okulların son haftasında ders yerine farklı bir etkinliğe imza atılacağı kaydedildi. Milyonlarca veli ve öğrenciyi ilgilendiren kararla ilgili detayları derledik.

OKULLARDA SON HAFTA DERS OLACAK MI, OKULA GİDİLECEK Mİ?

Okulların son haftası dönem sonu faaliyet haftası olarak belirlenirken bu karar kapsamından tüm derslerin iptal edilmesi istendi. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuruda "Bakanlığımıza bağlı okul kurumlarda öğretim programlarının yanında öğrencilerde yeni ilgi alanları oluşturmaya, milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri kazandırmaya yönelik bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler düzenlenmekte, merkez teşkilatımızca koordine edilen proje ve etkinliklerle de bu süreçler desteklenmektedir.

MEB'den okullarla ilgili son dakika ikinci dönem kararı! Okullarda son hafta ders yapılmayacak

Öğrenciler bu etkinliklere bir sorumluluk üstlenerek, ürün ortaya koyarak veya performans sergileyerek katılım sağlamakta, bu vesileyle okullarımızda nice başarı hikâyeleri, iyi uygulamalar, özgün çalışmalar, çevre/ insan duyarlılığına dair faaliyetler ortaya çıkmaktadır. Bu kapsamda; Bakanlığımızca 2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci döneminin son haftasında tüm kademelerde uygulanmak üzere öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki açıdan çok yönlü gelişimini esas alan bir yaklaşımla "Dönem Sonu Sosyal Etkinlikler Faaliyet Planı" hazırlanmıştır" ifadeleri yer aldı. Bu çerçevede düzenlenecek etkinliklerin velilere ekstra bir yük çıkarmadan yapılması istendi. Bu durumda okullarda son hafta ders işlemek yerine çeşitli eğitici etkinlikler düzenlenecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER