MEB’den okullarda okutulacak ders kitapları ve eğitim araçlarında yeni düzenleme

Milli Eğitim Bakanlığı talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı güncellenen yeni müfredat kapsamında ders kitapları ve eğitim araçlarında yeni düzenleme gerçekleştirdi. Konuya ilişkin karar Resmi Gazete’de yer aldı.

MEB’den okullarda okutulacak ders kitapları ve eğitim araçlarında yeni düzenleme

Aktarılan son habere göre milli Eğitim Bakanlığı’nın yapmış olduğu düzenleme ile eğitim ve öğretim sürecinin desteklenmesi amaçlanıyor. Basılı ya da dijital ortamdaki yardımcı kitapların incelemesine ilişkin düzenlemeler yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

GÜNCELLEMELER VE İHTİYAÇLAR DİKKATE ALINDI

Alınan bilgiye göre, gelişen şartlar ve ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda, milletlerarası özel öğretim kurumları ve yabancılar tarafından açılmış özel okulların ders kitapları ile diğer eğitim araç ve gereçlerine ilişkin yeni hükümler yeni mevzuatta yer aldı.

Yeni mevzuatta, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde güncellenen eğitim ve öğretim programları kapsamında ders kitapları ve eğitim araçlarının hazırlanması, incelenmesi ve değerlendirme süreçlerinde yapılan güncellemeler ve ihtiyaçlar dikkate alındı.

YENİ HÜKÜMLER EKLENDİ

Öğrencilerin, zihinsel, duygusal, fiziksel, sosyal ve manevi boyutlarıyla bütünsel bir yaklaşımla ele alan ve hedefi "yetkin ve erdemli insan" yetiştirmek olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde hazırlanan eğitim ve öğretim programlarında belirtilen hedefleri yansıtması ve kapsayıcı nitelikte olması amacıyla ders kitaplarının hazırlama, inceleme ve değerlendirme süreçlerinde taşıyacağı şartlar bakımından mevzuata yeni hükümler eklendi.

6 AY İÇİNDE TAMAMLANACAK

Yeni mevzuat içerisinde yardımcı kitaplar için de tanımlama yapıldı. Eğitim ve öğretim sürecini destekleyebilmek adına hazırlanan, incelenen basılı ya da dijital ortamda kitapları ve ekleri bu kategori içerisinde yer alacak. Yapılacak olan incelemeler Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından 6 ay içerisinde tamamlanmış olacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER