MEB'den okullara talimat! Yarıyıl tatilinde ödev vermeyin

MEB, okullara talimat verdi. Bakanlık tarafından okullara gönderilen karar ile yarıyıl tatillerinde çocuklara ödev verilmemesine karar verdi. Karne heyecanı yaşayan öğrencilere sevindiren haber geldi.

MEB'den okullara talimat! Yarıyıl tatilinde ödev vermeyin

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yarıyıl tatili ile ilgili yeni bir karar imza attı. Okullara gönderilen talimat en çok öğrencileri sevindirdi. Yarıyıl tatilini doyasıya yaşamak isteyen öğrenciler, ödev yapmaktan kurtuldu.

Bakanlığın kararıyla, öğrencilerin yarıyıl tatilinde iyice dinlenebilmeleri ve motivasyonlarını arttırmaları için bir adım atıldı. Yarıyıl tatilinde öğrencilere yeni ev ödevi düzenlemesi müjdesi geldi.

EV ÖDEVLERİ KALDIRILIYOR

MEB'den okullara talimat! Yarıyıl tatilinde ödev vermeyin

MEB tarafından okullara gönderilen karara göre, ilkokul ve ortaokul öğrencileri için yeni ev ödevi düzenlemesine gidildi. Öğrenciler, sadece tek bir konuya odaklayan test çözme, özet çıkarma gibi ev ödevlerini artık yapmayacak.

Okullara gönderilen bildiriye göre, yarıyıl tatilinde ilk ve ortaokul öğrencilerine ev ödevi verilmeyecek. Yarın karne alacak öğrencilere tatil hediyesi gibi karara imza atılırken, test çözme ve özet çıkarma gibi sadece belli bir konu üzerine odaklanan ev ödevleri artık verilmeyecek.

Karar ile öğrencilerin tek bir konuya odaklanan ve tekdüze ödevlerdense daha eğlenceli ve öğretici ödevlere yönlendirilerek başarılarını arttırmak amaçlanıyor. Yarıyıl tatilinde doyasıya dinlenebilecekleri kararla öğrencilere karne hediyesi şimdiden gelmiş oldu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER