MEB’den 81 ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı genelgesi: Hafta boyunca yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 81 ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı genelgesi gönderildi. Bakan Tekin’in imzası ile gönderilen genelgeye göre 28 Ekim – 1 Kasım tarihleri arasındaki hafta Cumhuriyet Haftası olarak değerlendirilecek.

MEB’den 81 ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı genelgesi: Hafta boyunca yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzası ile 81 ile yeni bir genelge gönderildi. Bu genelgeye göre tüm kademedeki okullarda 28 Ekim Pazartesi günü ilk derste öğrencilere “Dersimiz Cumhuriyete Doğru” filmi izletilecek.

Öte yandan öğrenciler o hafta boyunca 29 Ekim’in önemini gösterecek programlar hazırlayacak. Hazırlanacak olan programda şehit yakınları ve gazilerin yer almasına dikkat edilecek.

81 İLE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI GENELGESİ

Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu genelge hazırlanarak 81 ile gönderildi. Genelgede milli birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. Cumhuriyet’in 101. Yılına girerken, milletin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesi ele alındı.

28 EKİM PAZARTESİ GÜNÜ İLK DERS

Bakanlığın göndermiş olduğu genelgede 28 Ekim 1 Kasım haftası Cumhuriyet Haftası olarak değerlendirilecek. Buna göre bakanlığa bağlı olan tüm kademedeki okullarda ve kurumlarda öğrencilere pazartesi günü ilk derste Dersimiz Cumhuriyete doğru film izletilecek.

TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILACAK

Okulların tamamında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın önemini yansıtacak programlar yansıtılırken, düzenlenecek olan programda şehit yakınları ve gazilerin olmasına dikkat edilecek. Programda okullar Türk bayrakları ile donatılacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER