MEB yeni dönem için adrese dayalı kayıtların yapıldığını duyurdu

Geçtiğimiz yıllarda ülke genelinde uygulanmaya başlanan öğrencilerin okul hayatına adreslerine en yakın okulda başlaması uygulaması bu senede devam etti. Milli Eğitim Bakanlığı yeni yıl için kayıt sürecinin bittiğini açıkladı.

MEB yeni dönem için adrese dayalı kayıtların yapıldığını duyurdu

Ülkemizde her sene olduğu gibi bu senede binlerce öğrenci eğitim hayatına başlayacak. Okul öncesi eğitim görecek minikler ile beraber bu sayı daha da artacak. Eğitim hayatında farklı bir aşamaya geçen öğrenciler ise daha farklı dersler görecek.

Geçtiğimiz haftalarda okulların tatil olmasının ardından öğrenciler tatile çıkmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı çalışmalarını sürdürüyor. Yeni dönemde sıralarda yer alacak öğrenciler için çalışan MEB'den bir açıklama geldi.

MEB yeni dönem için adrese dayalı kayıtların yapıldığını duyurdu

MEB'DEN BİLGİLENDİRME GELDİ

Yapılan açıklama şu şekilde oldu;

"2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilk ve ortaokula başlayacak öğrencilerin okul kayıtları, MERNİS adres bilgileri esas alınarak herhangi bir başvuru olmaksızın e-Okul sisteminden tamamlandı.

İlkokul 1. sınıflarda şube ve sınıf öğretmeninin belirlenmesi ile 5.sınıfa başlayacak öğrencilerin şubelerinin belirlenmesi ise Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ne bağlı olarak ağustos ayının son haftasında gerçekleştirilecek"

YENİ DÖNEM EYLÜL'DE

Yeni okul dönemi Eylül ayında başlayacak. Öğrenciler ve veliler o zamana kadar çalışmalarını sürdürecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER