MEB sözleşmeli öğretmenlik mülakatları ne zaman?

Milli Eğitim Bakanı sözleşmeli öğretmenlik için beklenen açıklamayı yapmıştı. 20 bin öğretmen alımı ile ilgili olarak mülakat tarihleri merak edilirken sorgulamalar da adaylar tarafından devam ediyor.

MEB sözleşmeli öğretmenlik mülakatları ne zaman?

Öğretmen atamaları gündemin en merak edilen konuları arasında yer alıyor. Atama detayları adaylar tarafından sorgulanmaya devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından atamalara ilişkin yapılan açıklamalar da gündemde yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 Mayıs tarihinde başlayan 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuru sürecini 31 Mayıs'ta tamamladı. MEB'in öğretmen atama başvurusunu tamamlayan adaylar bu kez sözlü sınav yani mülakat için açıklama beklemeye başladı. Bu çerçevede ''MEB sözleşmeli öğretmenlik mülakatları ne zaman yapılacak? 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması sınav merkezleri sınav yeri ne zaman açıklanacak?'' soruları da gündemdeki yerini aldı.

MEB 20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI MÜLAKATLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı atama yapılacak olan 20 bin sözleşmeli öğretmen atama takvimini duyurdu. Öğretmen atama başvuruları 20 - 31 Mayıs tarihleri arasında yapıldı. Öğretmen ataması için başvuruda bulanan adaylar MEB tarafından yapılacak sözlü mülakat için geri sayım başladı.

MEB sözleşmeli öğretmenlik mülakatları ne zaman?

Öğretmen ataması sözlü sınava alınmaya hak kazanan adaylar ile bu adayların yerleştirildikleri sınav merkezleri, 10 Haziran tarihinde ilan edilecek. MEB 20 bin öğretmen ataması sözlü sınavlar ise 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak. Sınavlar 20 ilde belirlenen merkezlerde gerçekleştirilecek. Detaylar yine MEB'in resmi internet sitesi üzerinden aday öğretmenlerle paylaşılıyor olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER