MEB sözleşmeli bilişim personel alımı yapacak

Milli Eğitim Bakanlığı, bünyesine sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacak. Yapılacak olan personel alımında KPSS ve YDS puanının dikkate alınacağı öğrenildi.

MEB sözleşmeli bilişim personel alımı yapacak

İŞKUR kamu işçi alım ekranı üzerinden yeni bir personel alım ilanı yayımlandı. Buna göre MEB, sözlenmeli bilişim personeli alımı yapacak. Yapılacak alımda adayların taşıması gereken şartlar ifade edildi. 6 kişinin yapılacağı personel alımında verilecek ücretlere ilişkin de bilgi verildi.

MEB PERSONEL ALIMI

Yayımlanan ilanda adayların taşıması gereken şartlar da ifade edildi. İnternetten yapılacak başvuruların tarihi de belli oldu. Öncelikle adayların KPSS’den en az 70 puanı olması gerekiyor. Bunun dışında YDS puanının da olması gerekiyor. YDS ya da dengi puanını belirtmeyen adaylar için puan türü 0 olarak hesaplanacak. KPSS puanının da yüzde 70’i baz alınacak.

MEB sözleşmeli bilişim personel alımı yapacak

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

MEB personel alımında başvuruların 23-27 Eylül 2024 tarihleri arasında alınacağı ifade edildi. Başvurusu olumlu sonuçlanan adaylar için ilk sınav 18 Ekim 2024 tarihinde düzenlenecek. Daha sonra 4 – 8 Kasım 2024 tarihleri arasında sözlü uygulamalı sınav yapılacak.

HANGİ MESLEKLER İÇİN ALIM YAPILACAK?

Yayımlanan ilanda MEB’in hangi meslekler için alım yapılacağı da ifade edildi. Buna göre alımlar kıdemli mobil uygulama geliştirme uzmanı (iOS), Kıdemli Mobil uygulama geliştirme uzmanı (Android), Yazılım önyüz geliştirme uzmanı, Kıdemli Network Altyapı ve Konfigürasyon Uzmanı ve Network Uzmanı meslekleri için toplamda 6 kişi işe alınacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER