MEB resmen ilan etti! 11 Eylül'de başlayacak o yasağa uymayan öğrencilere yaptırım uygulayacak

Ülkemizde 2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılının başlamasına sayılı süre kala Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den önemli açıklamalar geldi. Yeni eğitim yılına dair takvimle birlikte bir de yasak kararı çıktığını açıkladı. Bakan Tekin, yasağı duyurdu.

MEB resmen ilan etti! 11 Eylül'de başlayacak o yasağa uymayan öğrencilere yaptırım uygulayacak

MEB resmen ilan etti! 11 Eylül'de başlayacak o yasağa uymayan öğrencilere yaptırım uygulayacak - Türkiye'de haziran ayında yaz tatili sürecine giren ilk ve orta öğrenimler, eylül ayında yeniden okula dönüş yapıyor. Okulların 2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılı kapsamında eylül ayında açılacağı bilinirken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Milyonlarca öğrenci ve velisinin yakından takip ettiği 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılına dair Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) resmi internet sitesinde takvime yer verildi. Milli Eğitim Bakanı Tekin, yeni öğretim yılı hakkında açıklamalarda bulunurken bu yıl alınan bir yasak kararını duyurdu.

BAKAN TEKİN FLAŞ YASAK KARARINI AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen "2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Okulların ilk ders zilinin çalacağı tarihi ve okullarda yeni uygulanacak yasak karanını ilan eden Bakan Tekin'in açıklamaları merak konusu oldu.

okullarda-cep-telefonu-yasagi.jpg

Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen toplantıya iştirak eden Milli Eğitim Bakanı Tekin "Öğrencilerimizin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alacağız.'' ifadeleri ile gündem oldu. Söz konusu kararı almalarındaki gerekçeyi de açıklayan Bakan Tekin, kararın öğrenci, veli ve öğretmen yararına olduğunun altını çizdi.

ÖĞRENCİLERE CEP TELEFONU YASAĞI GELDİ

Bakan Tekin, öğrencilerin okul ve sınıflarda cep telefonu kullanmalarının önüne geçmek üzere önlem alacaklarının altını çizerken ''Öğrencilerimizin okul dışında dijital ortamlarda zaman geçirmelerine neden olabilecek durumlardan ve ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanılmasından kaçınmak için gerekli önlemleri alacağız. Dolayısıyla sınıflarda cep telefonlarının bulundurulması doğru değil" değerlendirmesinde bulundu.

ekran-goruntusu-2023-08-30-102702.png

Okulların açılış tarihine de değinen Milli Eğitim Bakanı Tekin, takvim doğrultusunda ilk ders zilinin 11 Eylül 2023 tarihinde çalacağını açıkladı. 11 Eylül 2023 tarihinden itibaren öğrencilerin okul saatleri ve sınırları içerisinde cep telefonu kullanamayacağı açıklanırken detayların da önümüzdeki hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Söz konusu yasağa uymayan öğrenciler için bir yaptırım olacağını açıklanırken gerekli önlemlerin de alınacağı bildirildi. Bu kapsamda ilerleyen günlerde Bakan Tekin'in daha detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER