MEB ortak sınav tarihleri belli oldu mu, ikinci ortak sınavlar ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar kapsamında okullarda ortak sınav uygulaması başlatılmıştı. Ortak sınav takvimi merak edilirken ortaokul ve lise öğrencileri de araştırmalarına başladı.

MEB ortak sınav tarihleri belli oldu mu, ikinci ortak sınavlar ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Dönemine ilişkin pek çok karar aldı. MEB tarafından alınan kararlardan biri de ‘ortak sınav’ kararı oldu. 2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılında ortaokul ve liselerde ortak sınav kararının alınması ile birlikte ilk ortak sınav da yapıldı. Birinci ortak sınavların ardından öğrenciler gözlerini ikinci ortak sınav açıklamasına çevirdi.

MEB tarafından yapılacak ikinci ortak sınavlar için açıklama beklenirken bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek ortak sınav tarihlerini belirlendi. Öğrenci, veli ve öğretmenler de ‘’MEB ikinci ortak sınavlar ne zaman, nasıl yapılacak, ortak sınav dersleri ve konuları nasıl belirlenecek?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

2023 MEB İKİNCİ ORTAK SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

Ortak sınavlar ortaokul 6'ıncı sınıf ve lise 9'uncu sınıf öğrencileri için yapılacak. Ortak sınavlara ilişkin takvim ise MEB tarafından şöyle yayımlandı;

6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri 26 Aralık Salı
9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için 27 Aralık Çarşamba günü yapılacak.

MEB ortak sınav tarihleri belli oldu mu, ikinci ortak sınavlar ne zaman yapılacak?

MEB tarafından hazırlanan sorular okullara teslim edilecek ve sınav, okul tarafından yapılacak. Sınav evrakı, il ölçme değerlendirme merkezlerince değerlendirilecek. Yurt geneli yapılacak ortak sınavlar; 6. sınıflarda Türkçe ve matematik derslerinden 16 adet çoktan seçmeli sorudan oluşan testlerle, 9. sınıflarda ise Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinden 20 adet çoktan seçmeli sorudan oluşan testlerle gerçekleştirilecek. MEB'in resmi internet sitesinde ise ortak sınav konu dağılımları listesine ulaşılabilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER