MEB ortak sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz sene gerçekleştirilen ortak sınavlarının sonucunun ne zaman açıklanacağı hakkında merak edilenler artmaya başladı.

MEB ortak sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu sene yapılan yeni uygulama ile birlikte öğrenciler için ortak sınav uygulamasının yapılacağı öğrenildi. Bu çerçevede Aralık ayında 6. ve 9. sınıflara ortak sınav uygulanarak, 26 ve 27 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen bu sınavın sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu.

Konu hakkında yapılan açıklamlara göre 6. sınıf öğrencilerine 26 Aralık 2023 tarihinde Türkçe ve matematik derslerinden 16, 9. sınıf öğrencilerine ise 27 Aralık 2023 tarihinde Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinden 20 soruluk sınavların uygulandığı ifade edildi.

MEB ORTAK SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bugün sınava giren binlerce öğrenci ve velisi tarafından sınav sonuçlarının açıklanması bekleniyordu. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda herhangi bir şekilde sonuçların açıklanmadığı ifade edildi. Açıklamanın ise ne zaman yapılacağı hakkında bilgilendirme yapılmadı.

MEB ORTAK SINAV SONUÇLARINA NASIL ULAŞILABİLİR?

Ortak sınavlar hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan duyurunun ardından sınav sonuçları branş/alan öğretmenleri tarafından bakanlığın resmi internet adresinden indirilecek ve öğrencilere duyurulacağı belirtildi. Ayrıca öğrencilerin, aldığı puanı daha önceden olduğu gibi e-Okul sistemi üzerinden de görebileceği öğrenilmiş oldu.

SONRAKİ HABER