MEB okullardaki yeni uygulamayı duyurdu! Öğretmenle görüşmek için randevu alınacak

Öğrencilerinin durumlarını görüşmek için okula giden velilerin artık randevu alması gerekecek. Konu ile ilgili hayata geçirilen uygulama hakkında Milli Eğitim Bakanlığı bir açıklama yayınladı.

MEB okullardaki yeni uygulamayı duyurdu! Öğretmenle görüşmek için randevu alınacak

Artık öğretmen ile veli görüşmelerinin elektronik ortam üzerinden randevu sistemi ile alınacağını duyuran Mili Eğitim Bakanı yeni uygulamasının detaylarını paylaştı.

VELİLER ARTIK RANDEVU ALMAK ZORUNDA

“Okul Randevu sistemi” adı verilen uygulama ile veliler e-devlet kullanıcı bilgileri ile öğretmenin müsait olma durumuna göre randevu alacak. Öğretmenler ve okul yöneticileri ile velilerin bir araya gelmesini daha sistematik bir hale getiren uygulama dünyanın bir çok ülkesinde aktif olarak kullanılıyor.

Bu kapsamda Mili Eğitim Bakanlığı'na bağlı ekipler çalışmalar yapmaya başlamıştı. MEB'de hayata geçirilen uygulamanın detaylarını resmi internet sitesi üzerinden açıkladı. Buna göre veliler artık okulda yetkililer ile görüşmek istediğinde sistem üzerinden randevu alacak.

DAHA SİSTEMATİK BİR DÜZEN SAĞLANACAK

Sağlık hizmetlerinde benzer bir şekilde bu uygulamada da veliler randevu alırken eski randevularını görebilecek ya da almış olduğu randevuyu iptal edebilecek. Bundan sonraki süreçte okullarda kullanılacak bu sistem ile hem okul yetkilileri hem de veliler uygun vakit konusunda daha kolay bir şekilde hareket edebilecek.

MEB okullardaki yeni uygulamayı duyurdu! Öğretmenle görüşmek için randevu alınacak

VERİMLİLİĞİ İLERLEYEN GÜNLERDE ANLAŞILACAK

Duyurulan bu uygulamaya velilerin nasıl bir uyum sağlayacağı ve yoğunluk olup olmayacağı merak konusu oldu. Velilerin uygulamayı daha kolay benimseyebilmesi için ilerleyen dönemlerde yeni paylaşımlar yapılması bekleniyor.

SONRAKİ HABER