MEB, okullardaki temizlik personeli sayısının 143 bin 535'e çıkarıldığını açıkladı

Okullarda temizlik işlemleri konusunda sıkıntılar yaşandığı şeklindeki haberler uzun süredir gündemde yer alıyor. Yerel yönetimlerin ve velilerin okullarda temizlik çalışmalarında rol alması sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı bir açıklamada yayınladı.

MEB, okullardaki temizlik personeli sayısının 143 bin 535'e çıkarıldığını açıkladı

Her gün milyonlarca insanın içinde bulunduğu okullar son dönemde kirlenmeleri ile anılır oldu. Sosyal medyada öğrenci velilerinin sınıfları temizlediği görüntüleri hızla yayılmış, Ankara'da başta ABB olmak üzere yerel yönetimler kendi imkanları ile okullara temizlik desteği vermeye başlamıştı.

MEB Bakanı Yusuf Tekin tepkilerin başlangıcında okullara 30 bin temizlik personeli alımı gerçekleştirileceğini duyurmuştu.

Halen gündemde yer alan konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinden bir açıklama yayınladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada 60 bin 487 okul olduğu ve bu okulların temizlenmesi ve temizlik malzemesinin bakanlık tarafından verildiği ifade edildi.

MEB, okullardaki temizlik personeli sayısının 143 bin 535'e çıkarıldığını açıkladı

TOPLAM PERSONEL SAYISI

MEB "Sonuç olarak 60 bin 487 okulumuzda şu anda; 49 bin 578'si kadrolu, 30 bini Toplum Yararına Program (TYP),63 bin 777 İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında olmak üzere toplam 143 bin 355 temizlik personeli görev yapmaktadır" denildi.

Okullardaki temizlik personeli sayısının 110 binden 143 bin 355'e çıkarıldığını vurgulayan Bakanlık "Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın sağlığının korunması, her zaman öncellikli amaç ve görevlerimiz arasındadır" diyerek bu konuyu önemsediğini belirtti.

"SİYASİ ŞOV"

MEB açıklamasında son günlerde yerel yönetimlerde bu konunun sıkça gündeme getirilmesini siyasi şov malzemesi olarak nitelendirdi. Konu ile ilgili "2.217 okulun bulunduğu bir ilde 13 okulda sadece bir gün temizlik yapıp ildeki bütün okulların temizliği her gün yapılıyor görüntüsü vermenin asgari ahlaki ilkeler açısından sorunlu olduğu açıktır" cümlelerine yer verildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER