MEB okullara TYP personeli alacak mı? TYP personel alımı 2024

Okulların açılmasına az bir zaman kala MEB'in TYP kapsamında okullara personel alıp almayacağı merak konusu oldu. İŞUR üzerinden yapılacak TYP alım başvuruları ne zaman başlayacak? Başvurular nereden yapılacak?

MEB okullara TYP personeli alacak mı? TYP personel alımı 2024

Toplum Yararına Program kapsamında okullara TYP personelleri alınıyor. Programa göre okullara İŞKUR üzerinden temizlik ve güvenlik görevlisi personel alımı yapılıyor. 9 Eylül’de açılacak okullar öncesinde alımlar ne zaman yapılacak?

TYP BAŞVURULARI NE ZAMAN?

2024 2025 TYP personel alım başvurularının ne zaman yapılacağı iş arayanlar tarafından merak ediliyor. TYP personel alımlarının ne zaman başlayacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Başvuruların yeni dönem öncesinde alınması bekleniyor.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Okullara yapılacak olan TYP personel alımında başvurular İŞKUR üzerinden online bir şekilde alınacak. Alımlar İŞKUR üzerinden yapılacak. Başvuru ekranı ise yapılacak duyuru sonrasında İŞKUR üzerinden erişime açılacak.

TYP uygulamasının uygulanması en fazla 6 ay sürüyor. Kişilerin geçici gelir sağlaması ve aktif iş gücü hizmetinden faydalanılması adına İŞKUR TYP kapsamında personel alımlarını dönemsel olarak gerçekleştiriyor.

TYP BAŞVURU ŞARTLARI

TYP personel alımlarına başvurmak isteyenlerin 18 yaşını tamamlaması, emekli ve malul aylığı almaması ve öğrenci olmaması gerektiği ifade edildi. Açık öğretim ve açık lise öğrencileri TYP ilanlarına başvurabilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER