MEB o kutlamaları yasakladı! Resmi gazetede yayınlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan yeni karar gece saatlerinde belli oldu. Alınan kararlar resmi gazetede yayınlandı.

MEB o kutlamaları yasakladı! Resmi gazete'de yayınlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel okullar için yeni kararlar alındığı duyuruldu. Alınan kararlar kısa sürede sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında ilk sıralarda kendine yer bulurken en çok göze çarpanı Noel, Cadılar Bayramı gibi etkinlikleri kutlamanın yasaklanmasıydı.

DAHA ÖNCE UYARI GİTMİŞTİ

Sosyal medyada kısa sürede gündem olan düzenleme resmi gazetede yayınlandı. Geçtiğimiz dönemlerde Milli Eğitim Bakanlığı özel okullara gelen şikayetlerden dolayı bir uyarı yazısı göndermiş ve Cadılar Bayramı, Noel, Paskalya kutlamaları gibi etkinliklerin yapılması ile ilgili olumsuz bir duruşları olduğunu ifade etmişti.

Aralık ayında yaşanan bu durumun ardından şikayetlerin tamamen önüne geçilmesi adına yeni bir adım atıldı ve Resmi Gazetede yayınlanan karar ile birlikte özel okullarda bu etkinliklerin kutlanması tamamen yasaklandı. Yasağa gerekçe olarak Türk kültüründe yeri olmayan “milli ve kültürel değerlere aykırı” etkinlikler olmaları gösterildi.

Kararın resmi gazetede yayınlanmasına ek olarak Milli Eğitim Bakanlığı'da kendi internet sitesi üzerinden bir açıklama yayınladı. Açıklamada “Kurumlarda milli ve kültürel değerlere aykırı, öğrencilerin psikososyal gelişimlerine katkı sağlayamayacak etkinliklerin yapılamayacağı hüküm altına alındı” ifadeleri kullanıldı.

NELER OLACAĞI MERAK EDİLİYOR

Devlet kurumları tarafından alınan bu karardan sonra özel okullardan bir karşı hamle gelip gelmeyeceği bilinmiyor. Özel okullar ile ilgili yetkililerin ve çocuklarını bu okullara gönderen velilerin alacakları tavrın yakın zamanda belli olması bekleniyor.

SONRAKİ HABER