MEB Neşat Ertaş'ı müfredata aldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 10. sınıf öğrencileri için hazırlanan Klasik Ahlak Metinleri kitabında Neşat Ertaş'ta yer aldı. Kitapta usta ismin sözleri ve saz çalma teknikleri yer aldı.

MEB Neşat Ertaş'ı müfredata aldı

2012 senesinde hayatını kaybeden Neşat Ertaş, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 10. sınıf öğrencileri için hazırlanan Klasik Ahlak Metinleri ders kitabına konu edildi. Türkiye'nin yetiştirmiş olduğu en büyük halk ozanları arasında yer alan ve dillere plesenk olan çok sayıda eseri ile ölümsüz bir sanatçı olmayı başaran Neşat Ertaş'ın unutulmaz şiirleri ve sözlerinin yanı sıra saz çalma teknikleri de kitapta yer aldı.

NEŞAT ERTAŞ'IN UNUTULMAZ ŞİİRLERİ, SÖZLERİ VE SAZ ÇALMA TEKNİĞİ KİTAPTA YER ALDI!

Halk ozanı olarak milyonların gönlüne taht kurmayı başaran Neşat Ertaş MEB kitabına girdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 10. sınıf öğrencileri için hazırlanan Klasik Ahlak Metinleri ders kitabında usta ismin şiirleri ve saz çalma tekniklerine yer verildi.

Kitapta "Neşet Ertaş, olağanüstü yeteneği, ozanlık ve abdallık geleneğine olan hakimiyeti yanında yaşadığı dönemi de yakalayan sözlerinin derinliği ile geniş kitlelerin hayranlığını kazanmış gerçek bir saz ve söz ustasıdır. Sözlerindeki derinlik, saz çalma tekniği üniversitelerde araştırma konusu olmuştur" dendi.

2016 senesinde aramızdan ayrılan Neşat Ertaş'ın ailesi ders kitabına usta ismin eserlerine yer verilmesi nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'na teşekkürlerini sundu. Ders kitabına alınan usta ismin böylelikle yeni neslin de tanıması ve unutmaması sağlanacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER